شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات، روز دوشنبه در اعتراض به وضعیت معیشتی و رسیدگینشدن به مطالباتشان در چند شهر ایران تجمع کردند.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در شبکههای اجتماعی در روز دوشنبه چهارم تیر، تجمعهای بازنشستگان معترض شرکت مخابرات دستکم در شهرهای تبریز، سنندج، بندرعباس، و مریوان برگزار شد.
بهروز نشدن کمک هزینههای رفاهی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بیتوجهی مدیریت به آییننامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سالهای گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات بازنشستگان معترض مخابرات است.
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
تجمعهای بازنشستگان شرکت مخابرات در طول سال ۱۴۰۲ هر هفته دوشنبهها در شهرهای مختلف ایران برگزار شد. این اعتراضات در سال جاری نیز به طور مداوم در جریان است.
اعتراضات معیشتی در ایران در حالی ادامه دارد که منابع خبری اعلام کردهاند دولت جمهوری اسلامی نهتنها در مهار تورم موفق نبوده، بلکه رکورد ۸۰ ساله نرخ تورم شکسته شده و به بالای ۵۲ درصد رسیده است.
بر اساس مصوبه شورای عالی کار، حداقل دستمزد کارگران مشمول قانون کار متاهل و دارای فرزند، با حدود دو میلیون تومان افزایش، امسال در حدود ۱۱ میلیون تومان است. اما این دستمزد به کارگرانی که مشمول قانون کار نیستند، پرداخت نمیشود.
تورم و گرانی در سالهای اخیر، مشکلات معیشتی بخش بزرگی از جمعیت ایران را افزایش داده است و کارشناسان حوزه اقتصاد درباره تشدید وضعیت وخیم معاش مردم در سال جاری هشدار میدهند.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
جمشید اسدی، اقتصاددان، پیشتر در زمینه رشد شاخص فلاکت در ایران به صدای آمریکا گفته که وضعیت معیشتی و شرایط اقتصادی از آنچه که هست، بدتر نیز خواهد شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
روز یکشنبه نیز اعتراضات بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی و صنایع فولاد در چند شهر ایران جریان داشت و معترضان با «دروغ» خواندن تبلیغات انتخاباتی نامزدهای حکومت برای جایگزینی ابراهیم رئیسی و تصدی عنوان «ریاست جمهوری»، شعار دادند «عدالتی ندیدیم، ما دیگه رأی نمیدیم.»
همچنین ببینید: اعتصاب کارگران صنایع نفت و گاز؛ بازنشستگان معترض: عدالتی ندیدیم، ما دیگه رأی نمیدیم