اعتراضات معیشتی در ایران روز سهشنبه ۱۸ اردیبهشت با تجمع کارگران پیمانکار در مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، اعتراض کامیونداران در دوکوهک شیراز، و تجمع منجر به درگیری سرمایهگذاران «رضایتخودرو» در مقابل قوه قضاییه در تهران ادامه یافت. اعتصاب طلافروشان نیز پس از دو هفته همچنان در جریان است.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و انتشار یافته در رسانههای اجتماعی، جمع کثیری از سرمایهگذاران شرکت «رضایت خودرو طراوت نوین» روز سهشنبه در مقابل ساختمان قوه قضاییه در تهران تجمع کردند. اما این تجمع با حمله نیروهای حکومتی مواجه شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
تجمع این سرمایهگذاران که پیش از این نیز بارها تکرار شده، در اعتراض به بر باد رفتن اموالشان در پی فعالیت محمدرضا غفاری، مالک و مدیر بازداشت شده شرکت رضایت خودرو طراوت نوین، است.
به گفته شماری از مقامات حکومتی، از جمله حسین رجبی، دادستان قزوین، و محمدمهدی اعلایی، استاندار این استان، مالک این شرکت در این «پرونده کلان» طی سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۸ با جذب «بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه» از هزاران شهروند، کمتر از «دو هزار خودرو» به مشتریان تحویل داده است و در این پرونده «۵۰ هزار شاکی» وجود دارد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
از سوی دیگر، اعتصاب گسترده طلافروشان در شهرهای مختلف روز سهشنبه هم پس از دو هفته همچنان ادامه یافت.
این گزارش ویدئویی تعطیلی مغازههای طلافروشی در بروجرد را نشان میدهد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
همچنین، تصاویری از اعتصاب بازاریان و کسبه در بازار طلافروشان تهران برای چندمین روز پیاپی منتشر شده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در پی اجرایی شدن مصوبه مالیاتی فروش طلا، صنف طلافروشان به طور گسترده در شهرهای مختلف ایران مغازههای خود را بستند و اعتصاب کردند. بنا بر گزارش روزنامه انتخاب، آنها با اعتراض به وادار شدن این صنف به پرداختن «هزینه نرخ تورم» میگویند که «امنیت اعلام سرمایه شخصی را کسی تضمین نمیکند.»
در پی تداوم این اعتراضات، نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا در تهران، به روزنامه همشهری گفت که «تعطیل شدن واحدهای صنفی را تأیید نمیکنیم» اما «مسئولان هم باید در نظر داشته باشند که ابهامهای موجود در سامانه جامع تجارت برطرف نشده» و «به جای این که بسترهای لازم برای کاهش مشکلات مردم و صنف طلافروشان فراهم شود، تصمیمهای عجولانهای گرفته شد.»
همچنین، در پی پلمب شماری از مغازههای طلافروشی، روزنامه انتخاب گزارش داد که یوسف تقیزادگان، رئیس اتحادیه طلافروشان مشهد، تأکید کرد که «این پلمبها توسط اتحادیه صورت نگرفته و مستقیما توسط شخص فرماندار مشهد انجام شده است» و «مستقیما از روز یکشنبه تعدادی از مغازهها را پلمب کردند.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
همزمان با تداوم اعتصاب طلافروشان و اعتراض مالباختگان رضایت خودرو، در روز سهشنبه نیروهای پیمانکاری مجتمع مس سرچشمه در رفسنجان استان کرمان، در اعتراض به «اختلاف زیاد» دستمزد خود با دیگر کارگران این واحد صنعتی و معدنی از کار دست کشیدند و در مقابل دفتر مدیر این مجتمع تجمع کردند.
همچنین، منابع خبری گزارش دادند که همزمان، گروهی از کامیونداران در دوکوهک شیراز، در استان فارس اعتصاب کردند.
اعتراض صنفی کامیونداران و کمپرسیداران شیراز در اعتراض به کمبود سهمیه سوخت و بارگیری غیرقانونی بوده و این معترضان خواهان تشکیل اتحادیه صنفی برای خود شدهاند.
اعتراضات معیشتی در ایران همزمان با افزایش گرانی و تورم و بالا رفتن نرخ طلا و دلار، در سالهای اخیر شدت گرفته است.
در روزهای گذشته، حسن ایردان، بازرس کانون بازنشستگان تهران، گفته که دریافتی ماهانه بازنشستگان کارگری در ایران کمتر از ۱۰ میلیون تومان است؛ یعنی یک سوم خط فقر هم نمیرسد و این، ناعادلانه است.
شهروندان در ایران سال ۱۴۰۳ را با شوک اقتصادی تازهای آغاز کردند: افزایش بیش از ۳ درصدی قیمت دلار؛ روندی صعودی که اگرچه تازگی ندارد، اما فشاری مضاعف به سبد هزینههای نوروزی خانوادههای ایرانی وارد میکند. با این همه رهبر و رئیس جمهوری حکومت جمهوری اسلامی در پیامهای نوروزی خود، با کمترین توجه به میزان تورم و وضعیت نابسامان معیشتی، اوضاع اقتصادی کشور را امیدبخش دانستند و سال پیش رو را سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری کردند. اما گفتوگوهای اختصاصی صدای آمریکا با شهروندان داخل ایران با شعارهای حکومت فاصله بسیاری دارد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند