واکنش‌ها به سرود تبلیغاتی «سلام فرمانده»؛ کاربران عبارات «درمانده» و «وامانده» را جایگزین کردند

ابوذر روحی، مداح و خواننده سرود تبلیغاتی «سلام فرمانده»

انتشار یک نماهنگ تبلیغاتی با نام «سلام فرمانده» با حضور پرشمار نوجوانان «دهه نودی» در روزهای گذشته و هم‌زمان با موج گسترده گرانی و تورم و همچنین اعتراضات عمومی، واکنش‌ها و حاشیه‌هایی را در پی داشته است.

برخی حساب‌های توییتری در روزهای گذشته ادعا کردند پدر سه نوجوان ۱۰ ساله عضو بسیج پایگاه مقاومت انصار ولایت لنگرود، به نام‌های «عباس ر.»، «محمد ج.» و «سید امیرعلی ط.» علیه ابوذر روحی، مداح و خواننده «سلام فرمانده»، به اتهام ایذاء به دادگستری این شهرستان شکایت برده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، فرماندهی سپاه ناحیه گیلان پدران این دانش‌آموزان را برای «اعلام رضایت و مختومه کردن پرونده» تحت فشار گذاشته و به «بازپرس پرونده در شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب» لنگرود اخطار کرده که پرونده را «مختومه» اعلام کند.

صدای آمریکا به دلیل محدودیت‌ها برای فعالیت رسانه‌های آزاد در ایران، به طور مستقل نمی‌تواند این گزارش‌ها را تأیید کند.

در پی انتشار این گزارش‌ها، دادستان شهرستان لنگرود در استان گیلان وجود چنین پرونده‌ای را تکذیب کرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، هاشم میرحسینی، دادستان لنگرود، روز یک‌شنبه یکم خرداد این گزارش‌ها را «شایعه» خواند و آن را به آنچه «رسانه‌های معاند» نامید، نسبت داد.

از سوی دیگر کاربری به نام بهمن هدایتی که خود را «اسلام‌گرای آزاد» معرفی کرده، در توییتی با انتشار اعلامیه درگذشت یک کودک به نام «مهدیار بیژنی»، نوشت، این کودک برای تمرین سرود «سلام فرمانده»، «در پارک چیتگر به خاطر نشستن در رکاب مینی‌بوس دچار سانحه شد و فوت کرد.»

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز با هشتگ‌هایی نظیر «سلام درمانده»، «سلام وامانده»، و «سلام پس‌مانده» و بارگذاری ویدئوهایی روی این سرود تبلیغاتی، آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی را با پایان کار رهبرانی مثل هیتلر، صدام، و قذافی مقایسه کرده‌اند.

برخی دیگر از کاربران به تبلیغات گسترده جمهوری اسلامی برای این سرود هم‌زمان با گرانی‌ها اشاره کرده‌اند.

حساب توییتر حسن شریعتمداری، عضو شورای مدیریت گذار، نوشت: «آیا صاحب ذوقی پیدا می‌شود تا سرودی با مطلع سلام درمانده، سلام وامانده بسازد و به نوباوگان کشورمان تقدیم نماید، تا برای رهبر مفسدین جهان بخوانند.»

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، پیشتر در گزارشی درباره این سرود، با بیان این که «کاش یک دهم آسیب‌شناس‌ها، دستاوردشناس داشتیم»، آن را «مقاومت فرهنگی» در مقابل ترانه‌های ساسی مانکن، خواننده پاپ دانست که با استقبال دانش‌آموزان مواجه شده و کلیپ‌های رقص و شادی کودکان همراه با آنها از جمله «آقامون جنتلمنه» به طور گسترده انتشار یافته بود.

مهدیه گلرو، فعال سیاسی، این کلیپ ویدیویی را یادآور «همه کودکی سیاه» خود دانسته و گفته است که تحت تأثیر تبلیغات حکومتی «در ۱۰ سالگی در دعای کمیل چنان گریه» می‌کرد، «گویی گناهکارترین مخلوق روی زمین» است.

او همچنین با اشاره به این نوع کودک‌آزاری ایدئولوژیک، پرسیده است: «از میان این دخترکان چادر به سر چند نفر شورش خواهند کرد و چند نفر به زنان خانه‌نشین و یا زنانی خدمتگذار به دیکتاتوری در زندان، دادگاه، دانشگاه، اداره و یا هر کجای دیگری تبدیل خواهند شد؟! فرقی نمی‌کند هر چه باشند هرگز کودک نبوده‌اند. هرگز بی‌گناه نبوده‌اند و هرگز انتخاب نکرده‌اند.»

برخی کاربران نیز به کشته شدن عضو نیروی قدس سپاه پاسداران در نزدیکی خانه‌اش در شرق تهران هم‌زمان با تبلیغات برای این سرود اشاره کرده‌اند.