حقوق شهروندی | مرگ یک زندانی دیگر در فشافویه؛ اجرای حکم زندان مهدی محمودیان

از راست:‌ امیرحسین حاتمی، مهدی محمودیان، و امیرعباس آزرم‌وند

اخبار منتشر شده در رسانه‌های ایران و برخی نهادهای حقوق بشری حاکی از اجرای حکم پنج سال زندان مهدی محودیان، مرگ یک زندانی دیگر در زندان‌ فشافویه، تداوم اعتراضات معلمان در استان‌های مختلف ایران و آزادی امیرعباس آزرم‌وند با تودیع وثیقه از زندان است.

  • مرگ یک زندانی دیگر در زندان‌ فشافویه

پس از انتشار اخبار مربوط به مرگ شاهین ناصری، شاهد شکنجه‌های نوید افکاری در سلول انفرادی و هادی عطازاده پس از اجرای حکم شلاق در زندان، وبسایت حقوق بشری «هه‌نگاو» از مرگ یک زندانی دیگر به نام امیرحسین حاتمی در بازداشتگاه زندان فشافویه خبر داد.

به گزارش وب‌سایت حقوق‌بشری «هه‌نگاو»، امیرحسین حاتمی که طی روزهای گذشته به دلیل درگیری با یک شهروند توسط نیروهای انتظامی در تهران بازداشت و به زندان فشافویه منتقل شده بود، روز پنج‌شنبه ۱ مهرماه در اثر «ضرب و شتم و شکنجه ماموران» در زندان جان باخته است.

یک منبع مطلع با اعلام این خبر به «هه‌نگاو» گفت، با گذشت سه روز از مرگ آقای حاتمی در زندان فشافویه پدر وی حاضر به تحویل گرفتن جسد نشده و گفته است «تا زمانی که رسماً دلیل مرگ وی را عنوان نکنند حاضر به تحویل گرفتن جسد فرزندم نیستم.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع خانواده امیرحسین حاتمی مقابل زندان فشافویه – شنبه ۳ مهر ۱۴۰۰

از سوی دیگر بر اساس ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، گروهی از شهروندان و اعضای خانواده امیرحسین حاتمی در اعتراض به مرگ وی در زندان، تجمعی اعتراضی مقابل زندان فشافویه برگزار کردند و خواستار جوابگو شدن قوه‌قضائیه نسبت به مرگ این زندانی شدند.

  • اجرای حکم زندان مهدی محمودیان

بابک پاکنیا، وکیل مدافع مهدی محمودیان ‌فعال مدنی زندانی در ایران، در رابطه با آخرین وضعیت پرونده موکل خود می‌گوید، حکم پنج سال زندان موکل او که مهر ماه سال ۹۹ صادر شده بود به مرحله اجرا درآمده است.

آقای پاک نیا که پیشتر گفته بود دادگاه با درخواست تبدیل قرار موکل او موافقت نکرده است، به وبسایت خبری «امتداد» گفت، حکم این فعال مدنی به دلیل امضای بیانیه موسوم به ۷۷ نفر و اقدام برای روشن کردن شمع به یاد جان باختگان هواپیمای اکراینی به اجرا گذاشته شده است.

به گفته آقای پاک‌نیا، با به اجرا درآمدن این حکم حتی اگر مقام قضائی با درخواست تبدیل قرار موافقت کند، این حکم مانع آزادی او خواهد شد.

این وکیل دادگستری با اشاره به این که نمی‌توان کار خاصی نسبت به پرونده آقای محمودیان انجام داد، خواستار دسترسی به پرونده وی شد و افزود با دسترسی به پرونده، مطالعه عناوین مندرج در کیفرخواست و اطلاع از دلایل صدور آن، می‌تواند نسبت به آماده کردن دفاعیات اقدام کند.

بابک پاکنیا همچنین از برگزاری جلساتی مشترک با وکلای مدافع مریم افرافراز، آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، محمدرضا فقیهی و لیلا حیدری که همراه با مهدی محمودیان بازداشت شده بودند خبر داد.

همچنین ببینید: حقوق شهروندی | مخالفت با درخواست تبدیل قرار برای مهدی محمودیان

پیشتر صدای آمریکا در گزارشی اختصاصی اعلام کرده بود مهدی محمودیان و مریم افرافراز، دو فعال مدنی و آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، محمدرضا فقیهی و لیلا حیدری،‌ چهار وکیل دادگستری که در دفتر انجمن حقوق شهروندی گرد هم آمده بودند تا مواد قانونی را برای پی‌گیری کوتاهی در مدیریت کرونا بررسی کنند با هجوم مأموران اطلاعات سپاه بازداشت شدند.

بر اساس اطلاعات موجود با وجود آزادی برخی از این افراد، آرش کیخسروی، مصطفی نیلی و مهدی محمودیان کماکان در بازداشت هستند.

  • امیرعباس آزرم‌وند با تودیع وثیقه آزاد شد

به گزارش اخبار منتشر شده در رسانه‌های حقوق بشری،‌ امیرعباس آزرم‌وند، روزنامه‌نگار حوزه اقتصادی و کارگری، طی روزهای گذشته از زندان آزاد شد.

آقای آزرم‌وند که ۲۲ روز پیش در تاریخ ۱۰ شهریور ماه توسط نیروهای امینی بازداشت و به زندان منتقل شده بود روز پنجشنبه ۱ مهرماه با قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادسری از زندان اوین آزاد شده است.

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه و اتحادیه آزاد کارگران با اعلام این خبر ضمن درخواست پایان دادن به تعقیب قضایی علیه آقای آزرم‌وند و فعالان کارگری، خواستار آزادی بی‌قید و شرط او و دیگر فعالین کارگری و معلمی شدند.

  • ادامه تجمع معلمان و فرهنگیان در شهرهای مختلف ایران

در پی فراخوان تجمع از سوی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران،‌ معلمان و فرهنگیان بار دیگر در چند استان ایران دست به تجمع زدند.

بنا بر ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی،‌ روز شنبه ۳ مهرماه دست‌کم در چهل شهر استان‌های مختلف ایران از جمله تهران، خوزستان،‌ لرستان، ‌فارس و کرمانشاه، معلمان معترض در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش در تهران و ادارات آموزش و پرورش استان‌ها اعتراضات گسترده‌ای برگزار کردند.

اجرای نظام رتبه بندی بر اساس ۸۰ درصد حقوق هیئت علمی دانشگاه‌ها، همسان‌سازی کامل و دقیق حقوق بازنشستگان، پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۱۳۹۹، توقف پولی و خصوصی‌سازی آموزش با تاکید بر آموزش کیفی، توقف پرونده‌سازی علیه فعالان صنفی، آزادی معلمان زندانی و بازگشت به کار معلمان اخراجی از جمله خواسته‌های معلمان معترض در ایران است.

کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران نیز روز جمعه ۲ مهرماه با اشاره به وعده‌های انتخاباتی‌ در رابطه با بهبود وضعیت آموزش و پرورش و معیشت معلمان نوشت، «بدیهی است شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران و کانون‌های صنفی و انجمن‌های صنفی مستقل عضو شورا به پشتوانه و نمایندگی خیل عظیمی از همکاران خود در جای جای کشور، اجازه نخواهند داد بیش از این کجروی‌ها و مانع تراشی ها مانع استیفای حقوق معلمان، دانش آموزان و اولیاء شود.»