لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۵

حقوق شهروندی | احضار سپیده قلیان به دادسرای بوشهر؛ درخواست پیگیری «مرگ مشکوک» شاهین ناصری


سپیده قلیان (آرشیو)
سپیده قلیان (آرشیو)

اخبار منتشر شده در رسانه‌های ایران و برخی نهادهای حقوق بشری حاکی از احضار سپیده قلیان به داسرای بوشهر، درخواست پیگیری «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، مقصر اعلام شدن راننده پرونده واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیست، و اعتصاب غذای بیش از ۴۰ زندانی در زندان‌های ایران است.

  • احضار سپیده قلیان به دادسرای بوشهر

سپیده قلیان،‌ زندانی سیاسی که اخیرا روایت خود را از شرایط نامساعد زنان در زندان بوشهر بازگو کرده، می‌گوید اداره کل زندان‌های استان بوشهر از او شکایت کرده است.

خانم قلیان روز چهارشنبه ۳۱ شهریور با انتشار تصویری از احضاریه ای که روز دوشنبه ۲۹ شهریور به او ابلاغ شده است نوشت که جمهوری اسلامی بار دیگر «ثابت کرد که جواب دادخواهی و حقیقت، سرکوب و انتقام» است.

بر اساس احضاریه صادر شده، سپیده قلیان با شکایت اداره کل زندان‌های استان بوشهر به اتهام «نشر اکاذیب رایانه‌ای» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» از سوی شعبه دوم دادیاری عمومی و انقلاب شهرستان بوشهر احضار و باید ظرف مدت پنج روز پس از ابلاغ، جهت دفاع از اتهاماتی که به او نسبت داده شده است به دادسرای بوشهر مراجعه کند.

خانم قلیان که ۲۸ مرداد ماه از زندان بوشهر به مرخصی اعزام شده است، اخیرا با انتشار رشته توئیتی زندان مرکزی بوشهر را «جهنمی فراموش‌ شده» خواند. او همچنین با انتشار ویدئویی در اینستاگرام خود شرایط وخیم این زندان‌ را به تصویر کشید.

  • درخواست پیگیری «مرگ مشکوک شاهین ناصری»

یک روز پس از انتشار خبر «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید مقامات در تماس با خانواده شاهین ناصری به آنها اعلام کرده‌اند برای تحویل جسد به پزشکی قانونی کهریزک مراجعه کنند.

صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل این خبر را تایید کند.

سازمان حقوق بشر ایران روز چهارشنبه ۳۱ شهریور ضمن انتشار این خبر، خواستار پیگیری مرگ این زندانی توسط مراجع بین المللی و حقوق بشری شد و به نقل از محمود امیری‌ مقدم، مدیر این سازمان، نوشت: «مسئولیت مرگ شاهین ناصری، با هر دلیلی که مقامات اعلام کنند، بر عهده سازمان زندان‌ها، قوه قضاییه و رهبر جمهوری اسلامی است و آنها باید مورد پاسخگویی قرار گیرند.»

این سازمان روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور خبر از «مرگ مشکوک شاهین ناصری» در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ داد و نوشت برادر این زندانی با تایید این خبر گفته است مسئولان هنوز تماسی با آنها نگرفته‌اند.

خبر مرگ این زندانی در حالی منتشر شده است که بابک پاک‌نیا، وکیل دادگستری روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور ماه در توییتر نوشت آقای ناصری روز دوشنبه ۲۹ شهریور با تلفنی که شماره‌ آن مربوط به «تلفن زندان تهران بزرگ» بوده سه بار تماس گرفته و از او خواست وکالتش را برعهده بگیرد. آقای پاک‌نیا همچنین نوشته است اگرچه روز سه‌شنبه هیچ تماسی از طرف آقای ناصری گرفته نشده است، اما خبر فوت او را نمی‌تواند تایید یا تکذیب کند.

شاهین ناصری بارها در دادگاه شهادت داده بود نوید افکاری شکنجه شده است. او در یک فایل صوتی از داخل زندان نسبت به شکنجه و اعتراف اجباری نوید افکاری شهادت داد و گفت او نیز بارها مورد شکنجه‌ قرار گرفته و «شرم و حیا» اجازه بیان آن را نمی‌دهد.

  • نصرالله لشنی،‌ فعال ملی مذهبی، در زندان اعتصاب غذا کرد

به گزارش برخی رسانه‌های حقوق بشری،‌ نصرالله لشنی،‌ فعال ملی مذهبی که در زندان رجایی شهر کرج دوران محکومیت خود را سپری می کند، در اعتراض به عدم استقلال قوه قضائیه ایران دست به اعتصاب زده است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این زندانی سیاسی که بیش از پنج سال از محکومیت خود را در زندان سپری کرده است، روز یکشنبه ۲۸ شهریور ماه در اعتراض به آنچه که «عدم استقلال قوه قضائیه و همچنین سلطه بازجوها بر زندگی و سرنوشت متهمین و زندانیان سیاسی» اعلام کرده،‌ دست به اعتصاب غذا زده است.

نصرالله لشنی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ بازداشت شد و ۲ ماه را در بازداشت سپری کرد. آقای لشنی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام» به شش سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی محکوم شد و حکم او در خرداد سال ۹۴ به مرحله اجرا گذاشته شد.

آقای لشنی اسفند ماه گذشته از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.

  • ۴۳ زندانی سیاسی و مذهبی در زندان ارومیه دست به اعتصاب غذا زدند

به گزارش برخی از نهادهای حقوق بشری، گروهی از زندانیان سیاسی و مذهبی در زندان مرکزی ارومیه در اعتراض به عدم اعزام زندانیان بیمار به بیمارستانی خارج از زندان دست به اعتصاب غذا زدند.

شبکه حقوق بشر کردستان روز چهارشنبه ۳۱‍ شهریور در گزارشی اعلام کرد ۴۳ زندانی سیاسی و مذهبی محبوس در بند ۱۰ زندان مرکزی ارومیه معروف به بند زندانیان سیاسی، در اعتراض به «مخالفت شورای طبقه‌بندی زندان در خصوص اعزام زندانیان بیمار به بیمارستان خارج از زندان» اعلام کرده‌اند تا رسیدن به خواسته‌های خود به اعتصاب ادامه خواهند داد.

این شبکه حقوق بشری همچنین به نقل از یک منبع مطلع، خبر از نیاز فوری دستکم ۱۲ زندانی سیاسی و مذهبی به تکمیل دوره درمانی و اعزام به بیمارستانی خارج از زندان داد و نوشت «علی‌رغم تایید پزشکان بهداری زندان» تاکنون هیچ اقدامی در خصوص وضعیت سلامت این زندانیان صورت نگرفته است.

  • بازداشت متهمان خرید و فروش کودکان در مشهد

به گزارش برخی رسانه‌های ایران شش نفر به اتهام خرید و فروش کودکان در مشهد بازداشت و تاکنون به ۲۵ مورد خرید و فروش نوزاد اعتراف کرده‌اند.

حسن زرقانی، معاون دادستان مشهد روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور ماه با اعلام این خبر به خبرگزاری ایرنا گفت در حال حاضر متهم اصلی پرونده به نام «نسرین»، که بر اساس اعتراف‌های بازداشت‌شدگان کودکان و نوزادان برای به فروش به او تحویل داده می‌شدند، متواری شده است.

به گفته دادستان مشهد، این افراد به ربودن سه کودک، و نیز خریداری کودکان از خانواده‌های دچار اعتیاد، اعتراف کرده‌اند.

  • راننده پرونده واژگونی اتوبوس خبرنگاران محیط زیست مقصر اعلام شد

حدود سه ماه پس از واژگون شدن اتوبوس جمعی از خبرنگاران محیط زیست، که مرگ دو خبرنگار یعنی مهشید کریمی و ریحانه یاسینی را در پی داشت،‌ وکلای اولیای دم می‌گویند کارشناسان پرونده اوایل شهریور ماه راننده را مقصر اعلام کردند و نظریه کارشناسی نیز به اولیای دم و وکلای پرونده ابلاغ نشده است.

پرتو برهانپور،‌ یکی از وکلای مدافع خانواده‌های این دو خبرنگار به خبرگزاری ایسنا گفت این نظریه در حالی توسط یک هیات سه نفره از «کارشناسان وزارت دادگستری در زمینه تصادفات و امور وسایل نقلیه موتوری زمینی» ارائه شده که «مستنداتی در زمینه قصور مسئولان» از ابتدای امر وجود داشته و دارد.

این وکیل دادگستری همچنین افزود این نظریه بدون دعوت از وکلای اولیای دم، وکیل خبرنگاران و خود خبرنگاران مجروح و استماع اظهارات مختلف صادر شده و عدم دعوت از این افراد تخلف هیات کارشناسی محسوب می‌شود.

اتوبوس حامل خبرنگاران و برخی از مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست روز چهارشنبه ۲ تیر ماه در منطقه «بیگم قلعه» پیرانشهر واژگون شد که کشته شدن دو خبرنگار و زخمی شدن ۲۱ سرنشین این اتوبوس را در پی داشت.

ادامه اعتراضات معلمان در شهرهای مختلف ایران

در پی فراخوان تجمع شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، معلمان آموزش و پرورش در شهرهای مختلف ایران دست به تجمع زدند و خواستار اجرای طرح رتبه‌بندی به میزان ۸۰ درصد هیات علمی شدند.

بر اساس ویدئو‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور معلمان با تجمع در مقابل ادارات آموزش و پرورش چند شهر در استان‌های خوزستان، لرستان، و خراسان مرکزی با سردادن شعارهایی همچون «گوشی و تبلت ما حریم شخصی ماست»، «صدا و سیما کجاست، صدای ما بی‌صداست» و «معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است» دست به اعتراض زدند.

این فرهنگیان معترض می‌گویند تا زمانی که حق‌شان را نگیرند در کلاس‌های درس حاضر نخواهند شد.

XS
SM
MD
LG