لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۶

حقوق شهروندی | مخالفت با درخواست تبدیل قرار برای مهدی محمودیان


از راست: یاسر منگوری، مژگان کاوسی، و مهدی محمودیان
از راست: یاسر منگوری، مژگان کاوسی، و مهدی محمودیان

بنابر اخبار منتشر شده در شبکه‌‌های اجتماعی و رسانه‌های ایران،‌ قوه قضاییه ایران خبر کشته شدن یک زندانی در زندان ارومیه بر اثر شکنجه را تکذیب کرد، اوراق پرونده برخی زندانیان در خیابان‌های اطراف دادسرای اوین پیدا شده، و یک وکیل دادگستری می گوید مقامات قضایی با درخواست تبدیل قرار مهدی محمودیان، ‌فعال مدنی زندانی، مخالفت کرده اند.

  • مخالفت با درخواست تبدیل قرار برای مهدی محمودیان

بابک پاک نیا، وکیل مدافع مهدی محمودیان ‌فعال مدنی زندانی در ایران، می‌گوید دادگاه با درخواست تبدیل قرار برای این فعال مدنی موافقت نکرده است.

آقای پاک نیا به وبسایت خبری «امتداد» گفت در حال حاضر دسترسی به مهدی محمودیان برای اخذ وکالت وجود ندارد و به این دلیل که آقای محمودیان در گذشته به او وکالت داده بود، توانسته است روز سه شنبه ۲۳ شهریور ماه با مراجعه به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مظلوم، در پرونده مهدی محمودیان اعلام وکالت کند.

به گفته این وکیل دادگستری، اطلاعی از اتهامات مندرج در کیفرخواست در دست نیست و مطالعه پرونده توسط قاضی نیز حدود یک ماه طول خواهد کشید.

بابک پاک نیا با «غیرقانونی» اعلام کردن نگهداری مصطفی نیلی، آرش کیخسروی و مهدی محمودیان در سلول انفرادی و «مصداق بارز شکنجه» خواندن سلول انفرادی افزود: «حضور این متهمان حتی در بند عمومی نیز فاقد موضوعیت قانونی است.»

پیتشر نیز همسر مهدی محمودیان با انتشار متنی در توئیتر خود خبر از ارجاع پرونده به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب داده و نوشته بود: «وکلا به پرونده جهت مطالعه دسترسی ندارند و علی رغم گذشت یک ماه از بازداشت غیر قانونی، تبدیل قرار بازداشت هنوز پذیرفته نشده است.»

روز سه شنبه نیز گروهی از کاربران در توئیتر با راه‌اندازی یک طوفان توئیتری و استفاده از هشتگ #دادخواهان_سلامت_دربند از آرش کیخسروی و‌ مصطفی نیلی،‌ وکلای دادگستری، و مهدی محمودیان،‌ فعال مدنی، حمایت کردند و با اعتراض به پرونده‌سازی و صدور کیفرخواست برای این افراد خواهان آزادی آنها شدند.

پیشتر صدای آمریکا در گزارشی اختصاصی اعلام کرده بود آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، محمدرضا فقیهی و لیلا حیدری،‌ چهار وکیل دادگستری، مهدی محمودیان و مریم افرافراز، دو فعال مدنی که در دفتر انجمن حقوق شهروندی گرد هم آمده بودند تا مواد قانونی را برای پی‌گیری کوتاهی در مدیریت کرونا بررسی کنند با هجوم مأموران اطلاعات سپاه بازداشت شدند.

بر اساس اطلاعات موجود با وجود آزادی برخی از این افراد، آرش کیخسروی، مصطفی نیلی و مهدی محمودیان کماکان در بازداشت هستند.

  • وکیل پدر بابک خرمدین می‌گوید موکلش به ۱۰ سال زندان محکوم می‌شود

پس از انتشار خبر صرفنظر خانواده فرامرز،‌ داماد اکبر خرمدین، از اجرای حکم قصاص برای اکبر خرمدین، حسن امیدوار وکیل تسخیری آقای خرمدین به روزنامه آفتاب گفت پرونده همچنان در مرحله تحقیقات است، هیچ حکمی صادر نشده و اینکه گفته می‌شود اولیاء دم رضایت داده‌اند درست نیست. به گفته آقای امیدوار، «برخی رضایت داده و برخی نیز قول داده‌اند از قصاص چشم‌پوشی کنند.»

به گفته این وکیل تسخیری،‌ سرنوشت نهایی پرونده پس از ثبت رضایت خواهر اکبر خرمدین، ‌مادر فرامرز ، مشخص خواهد شد و در صورت رضایت او آقای خرمدین قصاص نخواهد شد و قاضی در مورد جنبه‌های عمومی جرم ،وی را به «ده سال حبس» محکوم خواهد کرد. به گفته این وکیل دادگستری، در غیر این صورت «تصمیم‌گیری درباره سرنوشت این پرونده با رئیس قوه قضائیه خواهد بود.»

جسد مثله شده بابک خرمدین، کارگردان جوان ایرانی، ۲۶ اردیبهشت ماه سال جاری کشف شد. اکبر خرمدین به همراه همسر خود به اتهام قتل فرزند بازداشت و پس از مدتی به قتل و مثله کردن داماد و دخترشان، آرزو خرمدین، در سال‌های ۱۳۹۰ و ۱۳۹۷ اعتراف کرد.

  • پیدا شدن اوراق پرونده زندانیان در خیابان‌های اطراف دادسرای اوین

وبسایت حقوق بشری «هرانا» با انتشار تصاویری در کانال تلگرامی خود، خبر از پیدا شدن اوراق چند پرونده سیاسی در خیابان‌های اطراف دادسرای اوین داد و نوشت روز سه‌شنبه ۲۳ شهریورماه بخشی‌هایی از پرونده شماری از متهمان و زندانیان سیاسی که ظاهرا در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری تحت بررسی بود، در حوالی دادسرای اوین پیدا شده است.

به گزارش «هرانا» در میان این اوراق و اسناد،‌ اسامی و مشخصات مهران رئوف، شهروند ایرانی- بریتانیایی و فعال کارگری زندانی،‌ ناهید تقوی، زندانی دو تابعیتی ایرانی - آلمانی، الهام صمیمی، دانشجوی انسان شناسی دانشگاه تهران،‌ نازنین محمدنژاد، نویسنده و شاعر، سمیه کارگر، بهاره سلیمانی، محمد حاجی نیا، و نفیسه ملکی‌جو به چشم می‌خورد. به نوشته هرانا، این متهمان ماه گذشته مجموعا به بیش از ۵۳ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

  • تکذیب خبر کشته شدن یاسر منگوری زیر شکنجه

پس از انتشار خبر کشته شدن یاسر منگوری در زندان ارومیه، مرکز رسانه قوه قضاییه ایران مرگ آقای منگوری بر اثر شکنجه را تکذیب کرد.

خبرگزاری ایسنا، روز چهارشنبه ۲۴ شهریور ماه به نقل از رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی اعلام کرد یاسر منگوری تیرماه سال جاری در «درگیری مسلحانه» کشته شد.

به گزارش وبسایت حقوق‌بشری «هه‌نگاو»، یاسر منگوری در زمان بازداشت از حق تماس و ملاقات با خانواده و همچنین حق دسترسی به وکیل محروم بود و تا روز دوشنبه ۲۲ شهریور ماه جسد او به خانواده تحویل داده نشده است.

XS
SM
MD
LG