نخستوزیر اوکراین درخواست کرد کشورش برای مقابله با حملات روسیه به سامانه دفاع هوایی موشکی پاتریوت و سایر سیستمهای دفاع هوایی با فناوری پیشرفته مجهز شود.
حملات روسیه برق و آب میلیونها اوکراینی را قطع کرده و سبب شده است که اروپا برای سرازیر شدن سیلی از پناهجویان در حالت آمادهباش قرار گیرد.
دنیس شمیهال، نخستوزیر اوکراین، به شبکه تلویزیونی فرانسوی السیآی گفت که روسیه میخواهد با اجرای این دور جدید حملات به نیروگاهها و دیگر زیرساختهای اوکراین، اروپا را درگیر موج تازهای از سیل پناهجویان اوکراینی کند.
رئیس جمهوری لهستان گفت که کشورش به دلیل چنین حملاتی همراه با هوای یخبندان در اوکراین، شاهد افزایش تقاضا برای اسکان پناهجویان بوده است.
آندژی دودا، رئیسجمهوری لهستان، پس از گفتوگو با فرانک والتر اشتاین مایر، رئیسجمهوری آلمان، در برلین گفت: «اخیرا، تعداد پناهجویان در لهستان به حدود سه میلیون نفر افزایش یافته است و این احتمالا به معنای افزایش شمار آنها در آلمان نیز خواهد بود.»
شمیهال برای دفاع در برابر حملات بیشتر، درخواستهای قبلی اوکراین برای دریافت موشکهای زمین به هوای پاتریوت را تکرار کرد. او همچنین در مصاحبه با السیآی که یکشنبه شب پخش شد، خواستار سیستمهای بیشتر دفاع هوایی آلمانی و فرانسوی، تأمین مجدد گلولههای توپخانه و تانکهای مدرن شد.
سازماندهندگان ضد جنگ اوکراین در فرانسه انتظار دارند که به منظور جمعآوری و هماهنگی کمکها برای رفع نیازهای آب، برق، غذا، بهداشت و حملونقل اوکراین در ماههای سخت زمستان بیش از ۴۵ کشور و ۲۰ موسسه بینالمللی در کنفرانس پاریس که از روز سهشنبه آغاز میشود، شرکت کنند.
تأمین موشکهای پاتریوت به اوکراین میتواند به منزله پیشرفتی بزرگ در ارائه انواع سامانههای پدافند هوایی از سوی غرب به اوکراین برای کمک به این کشور به منظور دفع حملات هوایی روسیه باشد. هرچند تاکنون هیچ کشوری به آنها پیشنهاد ارائه چنین سامانهای را نداده است و چنین اقدامی احتمالا نشانگر تشدید جنگ علیه روسیه خواهد بود.
مقامات آمریکایی گفتهاند که در حال بررسی ارائه سامانه موشکی پاتریوت به اوکراین هستند. اما سرلشکر پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، اخیرا به خبرنگاران گفت که هیچ برنامهای برای ارسال این سیستم پیچیده و پیشرفته وجود ندارد.
او گفت: «ما به گفتوگوها در این رابطه ادامه خواهیم داد.» او با این حال افزود: «کاربرد هیچیک از این سیستمها به این سادگیها نیست. نمیتوانید صرفا به میدان نبرد وارد شوید و شروع به استفاده از آنها کنید.»
موضوع پدافند هوایی همچنین یکی از مسائل مطرح شده در تماس تلفنی روز یکشنبه ۲۰ آذر ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، با جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، بود.
به گفته دفتر زلنسکی او به جو بایدن گفت: «حدود ۵۰ درصد از زیرساختهای انرژی اوکراین تخریب شده است.»
کاخ سفید گفت، جو بایدن «تأکید کرد که چگونه ایالات متحده تلاش برای تقویت دفاع هوایی اوکراین را اولویتبندی کرده است.» به گفته کاخ سفید، این کمکها از جمله از طریق «ارائه کمکهای امنیتی واشنگتن و همچنین کمک ۲۷۵ میلیون دلاری مهمات و تجهیزات اضافی شامل سیستمهایی برای مقابله با پهپادهای روسیه» ارائه میشوند.