وزیر دفاع آمریکا در اسرائیل؛ گانتز: در توافق با ایران حفاظت از اسرائیل باید لحاظ شود

لوید آستین در کنار بنی گانتز

بنی گانتز وزیر دفاع اسرائیل در جریان دیدار با لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده با اشاره به تهدید جمهوری اسلامی ایران گفت تهران امروز، تهدیدی استراتژیک برای امنیت جهانی و کشور اسرائیل است و هرگونه توافق جدیدی با ایران، باید حافظ منافع حیاتی جهان و حفاظت از اسرائیل باشد.

وزیر دفاع اسرائیل روز یکشنبه ۲۲ فروردین و در کنفرانس خبری مشترک با وزیر دفاع ایالات متحده در اورشلیم گفت: در جریان مذاکرات با وزیر دفاع آمریکا به او تاکید کردم اسرائیل، ایالات متحده را شریک کامل خود در تمامی تهدیدهای عملی از جمله ایران می داند. تهران امروز، تهدیدی استراتژیک برای امنیت جهانی، تمامی خاورمیانه و کشور اسرائیل است.

بنی گانتز افزود: ما با متحدان آمریکایی خود از نزدیک کار کرده تا اطمینان پیدا کنیم هرگونه توافق جدیدی با ایران، حافظ منافع حیاتی جهان و ایالات متحده، جلوگیری از رقابت تسلیحاتی در منطقه ما و حفاظت از کشور اسرائیل باشد.

لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده پس از سخنان وزیر دفاع اسرائیل گفت: در جریان مذاکرات به بنی گانتز وزیر دفاع گفتم تعهد ما به اسرائیل پایدار و آهنین است. و قول دادم مشاوره های نزدیک و مستمر برای اطمینان از حفظ کیفیت برتری نظامی اسرائیل و تقویت امنیت اسرائیل داشته باشم.

وزیر دفاع ایالات متحده افزود: ما هر دو موافق هستیم که باید با هم همکاری نزدیک داشته باشیم تا همکاری دفاعی ایالات متحده و اسرائیل، منافع امنیتی مشترک و اولویت ها را افزایش دهیم. و من از باخبر شدن از افق دید وزیر دفاع اسرائیل در مورد چالش در این منطقه، خرسند شدم.

آمریکا پیشتر اعلام کرده است که اگر ایران به تعهداتش در برجام به طور کامل عمل کند، ایالات متحده نیز به این توافق باز می گردد. مذاکرات تازه ایران با قدرت های جهانی در وین که هفته پیش انجام شد، پس از آن صورت می گیرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، ایالات متحده را از برجام خارج کرد و تحریم ها علیه ایران را تشدید کرد و تهران نیز فعالیت های هسته ای خود را گسترش داد و تعهداتش در برجام را بارها نقض کرد.

ایران و آمریکا هفته گذشته و در وین، به طور غیرمستقیم گفت‌‌وگو کردند. مقامات آمریکایی می گویند از ایده گفت‌وگوی مستقیم با ایران استقبال می‌کنند. رویترز می نویسد انتظار پیشرفت سریع در گفت‌وگوهای وین نمی رود و به خاطر آنکه ایران فعلا گفتگوی مستقیم و رو در رو با آمریکا را رد کرده است، دیپلمات های اروپایی و دیگران، به عنوان واسطه، میان ایران و آمریکا عمل می کنند.