انتخابات ۱۴۰۰ - واکنش خامنه‌‌ای به درخواست‌ها برای تحریم انتخابات: «خواست دشمنان» است

Election 1400

همزمان با بالا گرفتن کارزارها و فراخوان‌های تحریم انتخابات، آیت الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، تحریم انتخابات به دلیل فشار معیشتی و پشیمانی از شرکت در انتخابات در دوره‌های پیشین را استدلالی نادرست دانسته و تاکید کرده است که اگر «ناکارآمدی و نابسامانی» هست، باید آن را «با انتخاب درست و روی کار آوردن مدیریت مردمی و اسلامی جبران کرد نه با شرکت نکردن در انتخابات.»

او روز جمعه چهاردهم خرداد، در یک سخنرانی به مناسبت سالمرگ روح‌الله خمینی، با انتقاد از نظرات برخی مقامات سیاسی در ایران مبنی بر «لزوم ایدئولوژی زدایی و حرکت به سمت لیبرال دموکراسی» و یا قابل جمع نبودن «ضوابط اسلامی و مردم‌سالاری»، دعوت مردم به حضور نیافتن در انتخابات را «عمل به خواست دشمنان» دانست وخواستار شرکت مردم در انتخابات شد.

همچنین ببینید: تحریم انتخابات، خواست مادران دادخواه آبان ۹۸

سخنان خامنه‌ای علیه تحریم انتخابات در حالی است که از هفته‌های گذشته کمپین‌های گسترده‌ای در مخالفت با جمهوری اسلامی و تحریم انتخابات آن از جمله «نه به جمهوری اسلامی»، «رای بی رای»، «رای من سرنگونی»، و «رای نمی‌دهم» در جریان بوده است.

همچنین ببینید: جنبش فراگیر مردمی در ایران: تحریم یا شرکت در انتخابات؟

رهبر جمهوری اسلامی همچنین مخالفان حکومت را «سکولارهای غیرمذهبی»، «سکولارهای مذهبی»، «لیبرال‌های سکولار»، و «مخالفان مردم‌سالاری دینی»، خواند و از آنچه «مردم‌سالاری دینی» خواند، دفاع کرد.

  • دلجویی خامنه‌ای در پی اعتراضات گسترده مقامات رد صلاحیت شده

به گزارش صدای آمریکا در روزهای گذشته اعتراض‌های شدیدی از سوی مقامات ارشد جمهوری اسلامی نسبت به رد صلاحیت توسط شورای نگهبان و حمایت آیت‌الله خامنه‌ای مطرح شده است.

مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، انتخابات پیش رو را «مضحکه» و «فرمایشی» دانست.

محمدجواد حجتی کرمانی، عضو سابق مجلس خبرگان، با کنایه از رهبر جمهوری اسلامی خواست «با استفاده از قدرت قانونی و فراقانونی خود مردم را از زحمت شرکت در انتخابات صوری فرمایشی معاف» کند.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری پیشین ایران، با اعلام تحریم انتخابات، گفت «باند نفوذی فساد در وزارت اطلاعات» را افشا خواهد کرد.

پروانه سلحشوری، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی عنوان کرد که مردم از شرکت در انتخابات‌های پیشین پشیمانند و فعالان ستادهای انتخاباتی روحانی پیش مردم شرمنده‌اند.

در این حال، سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که کاهش مشارکت در این دوره از انتخابات، تقصیر این شورا نیست.

رهبر جمهوری اسلامی ایران که پیش از این از عملکرد شورای نگهبان در روند بررسی صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری حمایت کرده بود، با دلجویی از برخی داوطلبان ردصلاحیت‌شده، گفت: «به بعضی از افرادی که صلاحیتشان احراز نشد، ظلم و جفا شد و به آنها یا خانواده‌هایشان نسبت‌های خلاف واقع داده شد که بعدا ثابت شد آن گزارش‌ها غلط و خلاف است.»

همچنین ببینید: انتخابات ۱۴۰۰ - از تغییر زمان مناظره تا «حراجی» انتخابات و لغو فیلم‌های تبلیغاتی نامزدها

همچنین ببینید: محسن سازگارا: خامنه‌ای انتخابات را از چند طریق مهندسی می‌کند
همچنین ببینید: هر کسی خلاف رهبر اقدام کند سرکوب می‌شود؛ نگاهی به اختیارات رئیس جمهوری در گفتگو با حشمت الله طبرزدی