لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۳۷

انتخابات ۱۴۰۰ - نیروی انتظامی آماده «عملیات بزرگ» می‌شود؛ سخنگوی شورای نگهبان: ما اصلا رد صلاحیت نداریم


عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان

تا برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی در ایران هفده روز مانده است. درحالی که برخی مقامات فعلی و سابق جمهوری اسلامی نیز اجازه کاندیداتوری در این انتخابات را پیدا نکرده‌اند سخنگوی شورای نگهبان مدعی است که این شورا «رد صلاحیت» نمی‌کند بلکه «صلاحیت افراد واجد شرایط را احراز می‌کند». فرمانده نیروی انتظامی تهران نیز می‌گوید: «در آستانه انجام یک ماموریت و عملیات بزرگ هستیم.»

  • سخنگوی شورای نگهبان: کاهش مشارکت مردم در انتخابات تقصیر ما نیست

سخنگوی شورای نگهبان بر اساس نظرسنجی‌های موسسات دولتی می‌گوید «آرای شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها» بر میزان مشارکت مردم در انتخابات تاثیر قابل توجهی ندارد.

عباسعلی کدخدایی، در گفت‌وگویی با پرس تی‌وی همچنین گفته است که شورای نگهبان در انتخاب رئیس جمهوری «رد صلاحیت» نداریم، بلکه این شورا «صلاحیت افراد واجد شرایط را احراز می‌کند» و به این معنی نیست که افراد احراز صلاحیت نشده، «شرایط نامناسبی» دارند.

کدخدایی با بیان این که «چون ما رد صلاحیت نداریم»، مرحله‌ای برای اعتراض در قانون پیش‌بینی نشده و بر همین اساس «به هیچ وجه» امکان بررسی مجدد هم وجود ندارد، تاکید کرد که بنا بر «اصل صریح قانون اساسی» رهبر جمهوری اسلامی می‌تواند از اختیاراتش «هر وقت لازم دانست» استفاده کند و «ما هم تبعیت می‌کنیم».

سخنگوی شورای نگهبان بدون اشاره به رد صلاحیت علی لاریجانی و اظهارات انتقادی برادرش صادق لاریجانی که عضو شورای نگهبان است، گفت: «شاید در فضای مجازی اعتراض و انتقادی صورت بگیرد، اما شورای نگهبان درباره افراد بر اساس مستندات پرونده تصمیم می‌گیرد.»

او بدون اشاره به نام لاریجانی‌ها، تاکید کرد که داوطلب شدن «یکی از بستگان» عضو شورای نگهبان در انتخابات نشان داد نظر این شورا «به خاطر وجود او تغییری نمی‌کند.»

پس از رد صلاحیت علی لاریجانی در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی، صادق لاریجانی در رشته توییتی انتقادی، عملکرد شورای نگهبان را «غیرقابل دفاع» و نتیجه «تصمیم‌سازی برای شورای نگهبان» خواند و آن را «نابسامانی‌ها»یی توصیف کرد که «تا حد زیادی» نتیجه «دخالت‌های فزاینده دستگاه‌های امنیتی از طریق گزارش‌های خلاف واقع» است.

  • دادستان تهران: تهدید نکردم، توصیه بود

دادستان تهران که هشدار داده بود در صورت «عبور از خطوط قرمز نظام» با نامزدهای ریاست جمهوری «برخورد خواهد شد»، حالا می‌گوید «توصیه کردم، نه تهدید».

علی القاصی یکشنبه، نهم خرداد گفته بود در صورتی که نامزدهای انتخاباتی در جریان سخنرانی و تبلیغ از «خطوط قرمز نظام» عبور کنند و «منافع ملی را بر مصالح و منافع» شخصی و گروهی خود ترجیح بدهند با آنها «قاطعانه» برخورد خواهد شد.

دادسرای عمومی و انقلاب تهران، روز سه‌شنبه، یازدهم خرداد با صدور اطلاعیه‌ای نوشت این اظهارات «هشدار قانونی برای پیش‌گیری از وقوع جرایم انتخاباتی» بوده و در دوره‌های مختلف صورت می‌گیرد.

صدای آمریکا دیروز گزارش داد که یکی از نامزدهای انتخاباتی با انتقاد از تهدیدها گفته بود: «چگونه به خود اجازه می‌دهند برای نامزد‌های ریاست‌جمهوری خط و نشان کشیده و خط قرمز تعریف کنند؟»

  • فرمانده انتظامی تهران: در آستانه یک «عملیات بزرگ» هستیم

از سوی دیگر، فرمانده نیروی انتظامی تهران عنوان کرد: «اجازه نمی‌دهیم کوچک‌ترین خلل امنیتی و انتظامی در انتخابات ایجاد شود.»

به گزارش ایرنا، حسین رحیمی، فرمانده نیروی انتظامی تهران، درباره برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: «در آستانه انجام یک ماموریت و عملیات بزرگ هستیم.»

او با تاکید بر ضرورت «شور انتخاباتی»، مدعی تلاش «دشمنان و معاندان» برای جلوگیری از «استقبال جمعی» از انتخابات شد و گفت: «امروز بسیاری از مشکلات کشور به دلیل سم‌پاشی و سیاه‌نمایی و محاصره‌ ناجوانمردانه اقتصادی دشمنان و برخی سوء مدیریت‌های داخلی است.»

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران نرخ مشارکت در این دوره از انتخابات را ۳۶ درصد اعلام کرده و حتی برخی مقامات سابق جمهوری اسلامی نسبت به سلامت انتخابات ابراز تردید کرده‌اند.

با این حال، مقامات بدون اعلام جایگزینی برای تضمین اعتبار اوراق شناسایی، اعلام کرده‌اند که به دلیل رعایت «پروتکل بهداشتی» در انتخابات ۱۴۰۰ اخذ اثر انگشت در فرایندهای مختلف انتخابات، به‌ویژه در روز رای‌گیری «ممنوع» است.

XS
SM
MD
LG