وزارت دفاع ایالات متحده با تاکید بر داشتن «ارتباط دائمی با شرکا و همپیمانان در منطقه»، میگوید درباره گزارشهای مربوط به انتقال تجهیزات نظامی آمریکایی از افغانستان به پاکستان توسط طالبان اظهار نظر نمیکند.
در یک کنفرانس خبری در روز دوشنبه ۱ شهریور، که با حضور جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا برگزار شد، اریک پاهون، یکی دیگر از سخنگویان وزارت دفاع، در مورد خبر انتقال تجهیزات نظامی آمریکایی به پاکستان گفت: «ما در مورد چنین گزارشهایی اظهارنظر نخواهیم کرد. ما در تماس مدام با شرکا و متحدانمان در منطقه هستیم و همه طرفها را تشویق میکنیم از روشهایی که ثبات و امنیت را در افغانستان و منطقه ارتقاء میبخشد، مشارکت کنند.»
کارلا بب، خبرنگار بخش انگلیسی صدای آمریکا، نیز پرسشی را از جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع در مورد شمار جانباختگان فرودگاه کابل پرسیده بود. در پاسخ کتبی اریک پاهون آمده است: «از زمان شروع این عملیات، تمرکز ما بر حفظ ایمنی و امنیت فرودگاه بینالمللی حامد کرزی بوده است.»
وی میافزاید: «از زمان شروع عملیات خروج در ۱۴ اوت، متاسفانه چند غیرنظامی در حوزه این فرودگاه کشته شدهاند. همانطور که پیشتر در بیانیه نیروی هوایی اذعان شده است، بررسی تمامی اطلاعات موجود درباره یک فروند هواپیمای سی-۱۷ که در روز ۱۶ اوت فرودگاه بین المللی حامد کرزی را ترک کرد و نیز مرگ انسانها - از جمله اسناد ویدیویی و منابع مبتنی بر مطالب منتشر شده در شبکههای اجتماعی - در جریان است.»
وی میافزاید که علاوه بر ویدیوهای منتشر شده در اینترنت و گزارشهای مطبوعاتی درباره سقوط افراد از روی هواپیما در زمان ترک فرودگاه کابل، پس از فرود این هواپیما در فرودگاهی در پایگاه هوایی العدید قطر، «بقایای انسان در محفظه چرخ هواپیمای پیدا شد.»
این سخنگوی وزارت دفاع آمریکا افزود: «در دو حادثه جداگانه در روزهای ۱۵ و ۱۶ اوت دو مهاجم مسلح که در نزدیکی دروازه اَبی فرودگاه کابل به سوی جمعیت تیراندازی کرده بودند، در درگیری با نیروهای آمریکایی کشته شدند. یکی از نیروهای امنیتی افغانستان که از امنیت فرودگاه کابل پشتیبانی میکرد، در حمله یک نیروی متخاصم در ۲۲ اوت کشته شد. ما در مورد گزارشهای تلفات در خارج از حوزه امنیتی مورد نظر، اظهارنظر نخواهیم کرد.»
پیشتر لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، گفته بود تسریع عملیات خروج از افغانستان از مواردی است که در کانون تمرکز ایالات متحده قرار دارد.