جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه دوم اردیبهشت به عنوان میزبان اجلاس مجازی «آب و هوا» با حضور ۴۰ رهبر جهانی، در دومین سخنرانی خود در روز افتتاحیه به نقش کلیدی بخش خصوصی در مقابله با تغییرات اقلیمی اشاره کرد و از هدف کاهش تولید گازهای گلخانه ای تا حدود ۵۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ خبر داد.
پرزیدنت بایدن در جریان سخنرانی خود گفت: «امروز ما اولین طرح آمریکایی برای تامین مالی مقابله با تغییرات اقلیمی را اعلام می کنیم. این طرح از نظر ما ارائه پاسخ جهانی به تغییرات اقلیمی به شکل هماهنگ است. در چارچوب این طرح نهادهای دولت فدرال برای تامین مالی مقابله با تغییرات اقلیمی برنامه ای گام به گام ارائه می دهند. این طرح انگیزه ای برای بخش خصوصی نیز خواهد بود تا طرحها و راه حلهایی برای مقابله با تغییرات اقلیمی در کشور و برای کشورهای در حال توسعه ارائه دهند.»
جو بایدن در مقام رئیس جمهوری بزرگترین اقتصاد جهان، به طرح دولتش برای بازسازی زیرساختهای آمریکا اشاره کرد؛ طرحی که بخش عمده آن تولید انرژیهای تجدیدپذیر است و به گفته آقای بایدن می تواند مشاغل فراوانی ایجاد کند؛ مشاغلی که آلودگی زیستی به همراه ندارد.
یکی از هدفهای این اجلاس مقابله با تولید گازهای گلخانه ای است که منجر به گرم شدن سطح کره زمین می شود. فعالان محیط زیست از پرزیدنت بایدن خواسته اند سیاستهایی را به اجرا بگذارد که تولید این گازهای گلخانه ای را تا سال ۲۰۳۰، به میزان ۵۰ درصد کاهش دهد.
رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد که تعلل در مقابله با تغییرات اقلیمی هزینه ها را افزایش می دهد و این وظیفه کشورهای با اقتصاد برتر است که در زمینه مقابله با تغییرات اقلیمی پیشرو باشند.
کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، نیز در این کنفرانس پیش از سخنرانی پرزیدنت بایدن با اشاره به حوداث طبیعی سال گذشته که خسارتهای جانی و مالی به جای گذاشت، تاکید کرد که جهان برای پاسخگویی به نیازهایش باید در جهت اتکای بیشتر به تولید انرژیهای تجدیدپذیر پیش برود.
در این اجلاس شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین و صاحب دومین اقتصاد برتر جهان، گفت که برای تحقق حفظ محیط زیست، کشورهای جهان باید در چارچوب قوانین بین المللی همکاری کنند، یعنی دستورالعمل های ارائه شده از سوی سازمان ملل را به اجرا بگذارند.
رهبر چین که پرجمعیت ترین کشور جهان است، قول داد که مصرف زغال سنگ را طی دهه آینده به صورت تدریجی کاهش دهد.
واشینگتن و چین وعده دادهاند که تولید گازهای گلخانهای را به ترتیب تا سال ۲۰۵۰ و تا سال ۲۰۶۰ به صفر برسانند.
همچنین ببینید: اجلاس «روز زمین» پرزیدنت بایدن با سران جهان؛ بازگشت آمریکا به عرصه مبارزه با تغییرات اقلیمی