تیم انتقالی جو بایدن امیدوار است از این هفته روند انتقال قدرت را آغاز کند

جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا از هفته پیش دیدار خود با کارشناسان حوزه سلامت را آغاز کرده بود.

بخش انگلیسی صدای آمریکا - در حالی که شمار موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایالات متحده رو به افزایش است، تیم انتقالی جو بایدن، معاون رئیس جمهوری سابق که در گزارش‌ها به عنوان برنده انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ معرفی شده است، از دولت پرزیدنت ترامپ درخواست کرده است که به منظور کمک به کشور، روند انتقال قدرت را از این هفته آغاز کند. میشل کوئین، خبرنگار صدای آمریکا، در گزارشی به این موضوع پرداخته است.

موارد ابتلا به ویروس کرونا در سراسر ایالات متحده رو به افزایش است. ولی سرنوشت مبارزه با این ویروس، که عامل به وجود آورنده بیماری کووید-۱۹ است، در یک کشمکش سیاسی گرفتار شده است. همه چیز منوط به پاسخ این پرسش است که آیا پرزیدنت ترامپ اجازه می‌دهد دولت او با تیم جو بایدن، که گزارش‌ها او را به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرده‌اند و قرار است در ۲۰ژانویه ۲۰۲۱ سوگند ادا کند، همکاری کند.

تا به حال پرزیدنت ترامپ، که بدون ارائه سند ادعای وقوع تقلب انتخاباتی گسترده را مطرح کرده، هنوز اجازه نداده است روند انتقال به دولت جدید، آغاز شود. اعضای تیم بایدن می‌گویند این کار، در حالی که همه‌گیری رو به افزایش است، برای کشور خطرناک است.

اَتول گواندِه، عضو تیم مشاوره کووید-۱۹ جو بایدن، در برنامه «این هفته» شبکه تلویزیونی ای‌بی‌سی نیوز گفت: «این که تیم انتقالی بتواند گزارش‌های ارزیابی خطر را که تیم از [وجود] آنها آگاه است دریافت کند و از طرح‌های مربوط به توزیع واکسن مطلع شود، به نفع کشور است. ما باید محل انبارها را بدانیم و از وضعیت [ذخیره] ماسک‌ها و دستکش‌ها آگاه شویم. اطلاعات بسیار زیادی وجود دارد که باید منتقل شود و نمی‌توان تا دقیقه آخر منتظر آن ماند.»

به گزارش واشنگتن پست، پرزیدنت ترامپ طی پنج ماه گذشته در جلسات گروه ویژه ویروس کرونا حضور نداشته است. ولی پرزیدنت هفته پیش در مورد زمان‌بندی واکسن بیماری کووید-۱۹، صحبت کرد و گفت: «این مرحله بی‌درنگ آغاز می‌شود. میلیون‌ها دوز واکسن به زودی ارسال می‌شود. همه آنها آماده‌اند و منتظر تایید نهایی هستند.»

دریابُد بِرِت جِرُر، عضو گروه ویژه کاخ سفید برای مبارزه با ویروس کرونا، می‌گوید تلاش‌ها و اقدامات دولت پرزیدنت ترامپ برای مقابله با این همه‌گیری عفونی به طور گسترده به اطلاع عموم مردم، از جمله اعضای تیم بایدن، رسیده است. دریابُد جِرُر با حضور در برنامه «این هفته» شبکه تلویزیونی ای‌بی‌سی نیوز گفت: «من می‌خواهم با همه با شفافیت کامل عمل کنم. چرا که این موضوعی سیاسی نیست؛ بلکه موضوع بهداشت عمومی و حفظ جان مردم آمریکا است و هیچ‌ چیزی مهم‌تر از آن وجود ندارد.»

جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید، از رهبران حزب جمهوری‌خواه خواسته است کاخ سفید را تحت فشار قرار دهند تا [کاخ سفید] اطلاعات مربوط به ویروس و همچنین امنیت ملی را با دولت آینده بایدن در میان بگذارد.

جان بولتون نیز در جریان گفت‌و‌گویی با برنامه «این هفته» شبکه تلویزیونی ای‌بی‌سی نیوز گفت: «من فکر می‌کنم این نیاز وجود دارد که جمهوری‌خواهان توضیح دهند که با توجه به ماهیت اوضاع، ما به دوران گذار نیاز داریم و باید در اولین فرصت آن را برقرار کرد.»

به گزارش دانشگاه جانز هاپکینز، در حال حاضر در ایالات متحده حدود ۱۱ میلیون مورد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا و حدود ۲۴۶هزار مورد مرگ ناشی از آن گزارش شده است. ایالات متحده در جهان بالاترین شمار مبتلایان به ویروس کرونا را دارد.

هرچند آمار رسمی برخی کشورها از جمله چین، روسیه، و ایران قابل راستی‌آزمایی توسط کارشناسان مستقل نیست و نمی‌تواند معتبر و نهایی تلقی شود.