پس از آن که یکی از داعشیهای عضو هسته موسوم به «بیتلها» اتهامات خود را در دادگاه فدرال آمریکا پذیرفت، مادر جیمز فولی، روزنامهنگاری که در سال ۲۰۱۴ به دست افراد داعش سربریده و کشته شد، در گفتوگویی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا، این امر را «یک پیروزی بزرگ برای عدالت» خواند.
جلسه این دادگاه روز پنجشنبه ۱۱ شهریور در ایالت ویرجینیا برگزار شد. آلکساندا آنون کوتی ۳۷ ساله، اتهامهای قرائت شده در کیفرخواست، از جمله گروگانگیری منتهی به قتل و ارائه حمایت به گروه داعش طی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵، را پذیرفت.
این متهم که یک شهروند بریتانیایی است، در رابطه با اتهامهای عضویت در گروه دولت اسلامی یا داعش، نقش خود در هدایت و رهبری برنامههای داعش در شکنجه، آدمربایی و در نهایت سربریدن گروگانهای آمریکایی، خود را گناهکار دانست.
دایان فولی که در زمان برگزاری این جلسه در دادگاه حاضر بود به کامبیز توانا، خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا، گفت: «بسیار قدردان بریتانیا، اسکاتلند یارد، افبیآی، و وزارت دادگستری آمریکا هستیم. کار زیاد و دشواری برای هفت سال انجام شد تا او را دستگیر و پرونده را برای دادرسی آماده کنند. کیفرخواست آن قدر قوی بود که کوتی [متهم] در واقع تمامی هشت اتهام را پذیرفت. ولی صادقانه بگویم که برای ما، لحظهای تلخ و شیرین بود. سخت بود که در یک اتاق همراه با کسی باشیم که خیلی راحت همه کارهایی را که کرده بود، پذیرفت.»
دایان فولی گفت: «حالا منتظریم ببینیم دیگر متهم پرونده - الشیخی- چه میکند. نمیدانیم که در ماه ژانویه به دادگاه میرود یا او هم اتهام خود را میپذیرد. مطمئن نیستیم. ولی در هر حالت، اتفاق بزرگ این است که اگر بخواهیم به هر شکلی جلوی گروگانگیری را بگیریم، پاسخگویی، یک اصل اساسی است.»
خانم فولی این که دولتهای آمریکا و بریتانیا این تحقیق طولانی را برعهده گرفتند، امری بسیار مهم دانست و گفت: «ما باید بتوانیم از کسانی که میخواهند شهروندان ما را گروگان بگیرند و شکنجه کنند، جلوگیری کنیم. بسیار اساسی است. از این جنبه، بسیار عالی بود. من بسیار قدردان هستم.»
آلکساندا آنون کوتی در توافقی با دادستانهای پرونده و با این وعده که حکم اعدام برایش صادر نخواهد شد، اتهامهایش را پذیرفت. محاکمه دیگر عضو داعشی این پرونده هنوز در جریان است.
دایان فولی در مورد پیامی که این دادگاه میدهد گفت: «من امیدوارم همین طور که حتی آگاهی رسانی در این مورد شود که بدانند این کار گروگانگیری یک نوع اپیدمی در سکوت است. در حال حاضر و همین حالا که ما با هم حرف میزنیم، دست کم در ۵۵ مورد شهروندان آمریکایی یا ربوده شدهاند و یا ناعادلانه به زندان افتادهاند. و متاسفانه این فقط نوک این کوه یخ است. این مشکلی است که به مثابه طاعون ما را به عنوان یک کشور و به عنوان افرادی که خواهان سفر به دیگر نقاط جهان هستند، گرفتار کرده است.»
خانم فولی، که بنیاد جیمز فولی برای کمک دیگر گروگانها و قربانیهای گروگانگیری بنیانگذاری کرده است، در مورد پیامش برای دولت آمریکا، گفت: «پیام من به وزارت دادگستری آمریکا این است که من از ته دل قدردادن هستم. قدردان افبیآی و دادستانهایی هستم که خالصانه و مدام این تحقیق هفت ساله را دنبال کردند.»
وی در عین حال از دولت آمریکا خواست که به بازگرداندن تمامی آمریکاییهایی که در سراسر جهان ربوده شده و ناعادلانه به زندان افتادهاند، اولویت دهد و تا آنها بتوانند «در سلامت و امینت به خانه خود بازگردند.»
در حال حاضر افرادی چون مراد طاهباز، عماد شرقی، سیامک نمازی و پدرش باقر نمازی، شهروندان ایرانی-آمریکایی، احمدرضا جلالی پژوهشگر ایرانی-سوئدی، مسعود مصاحب شهروند اتریشیآلمانی، کامران قادری شهروند ایرانی-اتریشی، نازنین زاغری، انوشه آشوری و مهرداد رئوف شهروندان ایرانی-بریتانیایی، و ناهید تقوی شهروند آلمانی ایرانیتبار، در ایران زندانی هستند.