لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۳

«انتقاد از مماشات با جمهوری اسلامی» در نشست «حقوق بشر در ایران»؛ ژیو وانگ: من هم مثل مردم ایران، گروگان جمهوری اسلامی بودم


تصویری از نشست مجازی حقوق بشر در ایران
تصویری از نشست مجازی حقوق بشر در ایران

«اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران» نشستی مجازی با عنوان «حقوق بشر در ایران» برگزار کرد که در آن برایان هوک، نماینده سابق آمریکا در امور ایران؛ مایکل والتز، نماینده جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا در مجلس نمایندگان آمریکا؛ ژیو وانگ، شهروند آمریکایی زندانی شده توسط جمهوری اسلامی؛ لن خودورکوفسکی، مشاور پیشین وزارت خارجه آمریکا و فاطمه سپهری، فعال سیاسی ساکن ایران حضور داشتند.

برایان هوک در این نشست گفت: خیلی سخت بود زمان جنبش سبز که در ایران مردم دنبال حق خود بودند ولی دولت اوباما حاضر نمی‌شد از آن‌ها حمایت کند. ولی از وقتی ما شروع کردیم، مایک پمپئو وزیر خارجه قبلی حقوق بشر را در اولویت قرار داد.

نماینده سابق آمریکا در امور ایران همچنین افزود: رژیم جمهوری اسلامی ایران فعالیت در خارج از مرزها و گسترش ایدئولوژی خود را به حقوق مردم ایران اولویت می‌دهد. آن زمان و با کاری که ما کردیم، رژیم جمهوری اسلامی با فشار بزرگی از نبود مشروعیت روبرو بود.

مایکل والتز نیز گفت: چیزی که رژیم بیش از همه به آن اهمیت می‌دهد، متاسفانه مردم کشورش یا جامعه جهانی نیست و فقط درآمد مالی برای حفظ قدرت است. هر وقت رژیم به این باور برسد هزینه‌ای در کار نیست، فشار می‌آورد و اختلال ایجاد می‌کند. اما هر وقت بداند هزینه‌ای در کار خواهد بود، عقب می‌نشیند. متاسفانه دولت اوباما به نظرم معامله خیلی بدی را امضا کرد که ایراد زیاد دارد. فعالیت‌های موشکی، تروریستی، گروگان‌گیری و حتی بازرسی‌های دقیق و درستی در آن وجود نداشت. پس به نظرم اقدام پرزیدنت ترامپ برای خروج از معامله کار درستی بود. وقتی تحریم‌ها برداشته شد و پول به ایران رفت، زندگی مردم ایران بهتر نشد. پول راهی مسکو و گروه‌های نیابتی ایران از جمله حزب‌الله و در سوریه و در یمن شد.

این عضو کنگره آمریکا خاطرنشان کرد: ما بار دیگر در جایی هستیم که نظام تحریمی قدرتمندی اعمال شده و شاهد هستیم مقامات رژیم ایران دیگر به نیابتی‌های خود نمی‌توانند پول دهند. ولی این دولت فکر می‌کند اگر با این رژیم خوب رفتار کند، آن‌ها هم خوب خواهند بود که تفکری از پایه غلط و اشتباه است.

ژیو وانگ یکی دیگر از مهمانان این نشست عنوان کرد: در ایران و حتی پیش از این که دستگیر شوم، مردم به من می‌گفتند چقدر از دولت اوباما که پشت به مردم ایران کرد و چطور این همه به آن‌ها امتیاز داد ناامید شدند.

این پژوهشگر آمریکایی که توسط جمهوری اسلامی زندانی و به جاسوسی متهم شده بود، گفت: من در حالی که ایران داشت امتیازهای بزرگی در قبال توافق هسته‌ای برجام می‌گرفت،‌ دستگیر شدم. بازجوی من به صراحت گفت تو را فقط گرفته‌ایم که باج‌گیری کنیم. حتی بازجوی من چیزهایی را به من نسبت داد که خودش می‌دانست واقعی نیست. وقتی از انفرادی خارج شده و به بند عمومی رفتم، دیدم این کاری که با من می‌کنند، رفتار استانداردی است که با شهروندان ایران می‌کنند.

لن خودورکوفسکی، مشاور پیشین وزارت خارجه آمریکا نیز گفت: حقوق بشر بخش بزرگی از سیاست خارجی دولت پرزیدنت ترامپ بود چرا که حقوق بشر ریشه در ارزش‌های ما دارد. وقتی ایران آزاد شد، همه ما بازگشت این کشور و فرهنگ بزرگ به جامعه جهانی را گرامی می‌داریم.

فاطمه سپهری که از ایران در این نشست مجازی شرکت داشت، گفت: کسانی که می‌گویند جمهوری اسلامی دموکراسی است،‌ماله‌کش‌های نظام هستند و دروغ می‌گویند چون در داخل ایران چنین خبری نیست. این‌هایی که از دموکراسی در ایران حرف می‌زنند بیشتر در خارج از کشور و در غرب هستند و با عناوینی چون روزنامه‌نگار، استاد دانشگاه و فعال ضد جنگ نظر خود را مطرح می‌کنند برای این که مردم را گول بزنند که بگویند ایران شبه دموکراسی دارد.

این فعال سیاسی امضاکننده درخواست استعفای خامنه‌ای از رهبری جمهوری اسلامی تاکید کرد: در حالی که در جمهوری اسلامی، فقط یک جناح وجود دارد، این‌هایی که خارج از کشور هستند می‌گویند در ایران دو گروه هست: میانه‌رو و تندرو. در حالی که این‌ها همه یک هدف دارند و کارشان حفظ رژیم است. هر دو گروه ناقض حقوق بشر، دزد و تروریست هستند.

XS
SM
MD
LG