اعتراضات معیشتی در ایران روز یکشنبه ۱۰ تیربا اعتصاب گسترده کارکنان پروژهای صنایع نفت و گاز و تجمعات بازنشستگان صنایع فولاد، تأمین اجتماعی، و کشوری در چند استان ادامه یافت.
بر اساس گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی، شماری از بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی در شهرهای کرمانشاه و اهواز تجمع کردند؛ همزمان، بازنشستگان صنعت فولاد نیز در تهران، اصفهان و مازندران راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند.
در تجمع بازنشستگان در کرمانشاه، معترضان با شعار «روسری رو رها کن، فکری به حال ما کن»، به اعمال فشارهای حکومتی بر زنان برای تن دادن به حجاب اجباری و همزمان بیتوجهی به مطالبات معیشتی شهروندان، اعتراض کردند.
این معترضان همچنین شعار دادند: «کاندیدای دروغگو، حاصل وعدههات کو؟»، «حقوقهای نجومی، فلاکت عمومی»، «کارگر زندانی، آزاد باید گردد»، و «معلم زندانی، آزاد باید گردد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در اصفهان، بازنشستگان صنایع فولاد با اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالبات صنفی خود، شعار دادند: «تا حق خود نگیریم، از پا نمینشینیم.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
بر اساس گزارشهای شهروندی منتشر شده در کانال تلگرامی «شورای بازنشستگان ایران»، گروهی از بازنشستگان صنایع فولاد «البرز مرکزی» در استان مازندران نیز در مقابل صندوق بازنشستگان فولاد این استان تجمع کردند.
تصویر منتشر شده از بازنشستگان معترض در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد کشور، نشان میدهد این اعتراضات در تهران نیز جریان داشته است.
همچنین، اعتراض صنفی و معیشتی بازنشستگان صنایع فولاد در استان خوزستان نیز جریان داشت.
علاوه بر این، چند تن از بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی نیز در اهواز تجمع کردند.
- تداوم اعتصاب کارکنان پروژهای صنایع نفت و گاز
اعتصاب کارکنان پروژهای صنایع نفت و گاز در روز یکشنبه ۱۰ تیر برای یازدهمین روز متوالی ادامه یافت.
بنا بر گزارش کانال تلگرامی «شورای بازنشستگان ایران»، کارکنان «بیش از ۱۱۵ شرکت نفت و گاز» به این اعتصابات پیوستهاند.
بر اساس این گزارش، پیمانکاران تلاش میکنند اعتصابات را مهار کنند و نیروهای کار جدید را جایگزین اعتصابکنندگان کنند، اما تاکنون موفق نشدهاند.
کارگران معترض خواهان افزایش حقوق، اجرای طرح ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت، بهبود شرایط خوابگاهها و ایمنی محیط کار، و حذف واسطههای پیمانکار هستند.
بر اساس گزارشها شمار اعتصابکنندگان «بیش از ۲۲ هزار» است و شماری از آنها هم با ترک محل کار، به خانههای خود رفتهاند.
همچنین ببینید: کارگران پروژهای هدف از اعتصابات امسال را «مطالبه ۱۴-۱۴»، حذف پیمانکاران و «بهبود شرایط کار» میدانندگسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
در این حال، تلاطم در بازار طلا و ارز ایران ادامه دارد و در روز یکشنبه بهای هر یک دلار آمریکا به ۶۲ هزار تومان و هر سکه بهار آزادی به ۴۳ میلیون تومان رسیده است.
همچنین ببینید: دلار به ۶۲ هزار تومان رسید، سکه ۴۳ میلیون تومان شدپیش از این، جمشید اسدی، اقتصاددان، پیشتر در زمینه رشد شاخص فلاکت در ایران به صدای آمریکا گفته که وضعیت معیشتی و شرایط اقتصادی از آنچه که هست، بدتر نیز خواهد شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند