اعتراضات معیشتی بازنشستگان مخابرات در چند استان ایران: حقوق نصفه نیمه، سکوت کنی همینه

تجمع بازنشستگان مخابرات در کرمانشاه، دوشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۲

اعتراضات بازنشستگان مخابرات در روز دوشنبه با برگزاری تجمع‌هایی دست‌کم در استان‌های گیلان، لرستان، زنجان، هرمزگان، مرکزی، آذربایجان غربی، و خوزستان ادامه یافت.

بنا بر گزارش‌های رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی، گروهی از بازنشستگان و مستمری‌بگیران شرکت مخابرات ایران، روز دوشنبه ۲۵ دی همچون دوشنبه‌های پیشین در اعتراض به وضعیت معیشت و بی‌توجهی مقامات به مطالباتشان تجمع کردند.

بازنشستگان معترض در این تجمع‌ها شعارهایی از جمله «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»، «حقوق نصفه نیمه، سکوت کنی همینه»، «بیمه تکمیلی، حق مسلم ماست»، «هزینه‌های درمان، حق مسلم ماست»، «بازنشسته بیداره، از وعده‌ها بیزاره»، و «نه سازش نه تسلیم، اجرای همسان‌سازی» سر دادند.

  • گزارش تصویری از چند استان

زنجان

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات در زنجان؛ «وعده وعید کافیه،‌ سفره ما خالیه»

اهواز

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

شعار «نه سازش نه تسلیم،‌ اجرای همسان‌سازی» در تجمع بازنشستگان مخابرات – اهواز

خرم‌آباد

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع بازنشستگان مخابرات در اعتراض به عدم اجرای همسان‌سازی در خرم‌آباد

رشت

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات در رشت؛ «تا حق خود نگیریم از پا نمی‌نشینیم»

کرمانشاه

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات در کرمانشاه - دوشنبه ۲۵ دی‌ماه

اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات که روزهای دوشنبه به صورت هفتگی در ماه‌های اخیر جریان داشته نسبت به برآورده نشدن درخواست‌های‌شان، از جمله اجرای آیین‌نامه ۸۹/۲۴ و مزایایی مانند بیمه تکمیلی است.

آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آیین‌نامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر می‌رسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.

اعتراضات معیشتی در ایران در ماه‌های گذشته افزایش یافته و علاوه بر اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات، تأمین اجتماعی، صنعت فولاد، و بازنشستگان کشوری و فرهنگیان، کارگران و کارکنان صنایع گوناگون و اصناف و بازاریان نیز به طور بی‌وقفه تجمع، تحصن، اعتصاب، و راهپیمایی برگزار می‌کنند.

این در حالی است که بودجه سال ۱۴۰۳ نیز با کسری شدید مواجه است و چنان که احمد علوی، اقتصاددان، پیش از این به صدای آمریکا گفته، این مسئله موجب فقیرتر شدن مردم و گسترش فلاکت خواهد بود.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

احمد علوی: بودجه سال آینده کسری دارد؛ مردم فقیرتر می‌شوند و فلاکت گسترش می‌یابد