دیدگاه | ایران و آمریکا در دو راهی صلح و جنگ

محل مذاکرات احیای برجام در وین

عضو یک لابی مذهبی صلح‌طلب در واشنگتن در مقاله‌ای در باره لزوم تداوم مذاکرات احیای برجام میان آمریکا با حکومت ایران، تاکید می‌کند که زمان برای آمریکا و ایران فرارسیده که در باره جنگ یا صلح تصمیم بگیرند.

دایان رندال، دبیرکل موسسه لابی‌گر «کمیسیون دوستان قانونگذاری ملی» که یک نهاد سراسری و غیرحزبی وابسته به فرقه مسیحی «کوئیکر» است، در مقاله‌ای که از جمله در روزنامه واشنگتن پست نیز به نقل از «سرویس اخبار مذهبی» منتشر شده، می‌نویسد پیروان فرقه مسیحی «کوئیکر» (Quaker) که خود را «جامعه مذهبی دوستان» می‌خوانند، تصمیم سال ۲۰۱۸ دونالد ترامپ برای خروج از برجام را تصمیمی خطرناک می‌دانستند.

وی می‌نویسد، این فرقه مذهبی که در تلاش برای منع گسترش تسلیحات هسته‌ای فعال بوده، ارزش بزرگ توافق هسته‌ای را درک می‌کرد؛ توافقی که به رغم آن که بی‌نقص نبود، راه ایران برای دسترسی به تسلیحات هسته‌ای را بست، از خطر بروز جنگی دیگر در خاورمیانه کاست، و چنان که ناظران سازمان ملل می‌گویند، ایران به تعهدات خود در این توافق پایبند ماند.

نویسنده در ادامه مقاله خود به موارد بالاگرفتن تنش میان آمریکا و جمهوری اسلامی بعد از خروج پرزیدنت ترامپ از برجام می‌پردازد. او از جمله به حمله هوایی به شبه‌نظامیان تحت حمایت حکومت ایران در سوریه، و کشتن قاسم سلیمانی، که به زعم این نویسنده، نقض قوانین بین‌المللی بود، اشاره می‌کند.

وی می‌نویسد اگر پرزیدنت بایدن خواهان صلح با ایران است، برای آغاز باید به سرعت به توافق هسته‌ای بازگردد و کنگره هم نباید مانع‌تراشی کند. نویسنده سرویس اخبار مذهبی تاکید می‌کند: «تا زمانی که توافقی وجود نداشته باشد ما در راه جنگ و رویارویی هسته‌ای پیش‌ می‌رویم.»

وی می‌نویسد حالا که مذاکرات به یک چهارراه رسیده است، «ما بار دیگر خود را ملزم می‌بینیم که صدایمان را بلند کنیم.» او از دولت بایدن می‌خواهد دیپملماسی را به لفاظی‌های ناخوشایند و فشار حداکثری ترجیح دهد و می‌افزاید صلح به معنی غیاب جنگ نیست؛ بلکه به کار سخت هر روزه نیاز دارد.

* این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.