کاخ سفید می‌گوید کره‌ شمالی مخفیانه مهمات به روسیه می‌فرستد

کاخ سفید اعلام کرده که نیروهای روسیه با کاهش مهمات دوربرد هدایت‌شونده روبرو هستند و کره‌ شمالی، مخفیانه مقدار «قابل توجهی» گلوله‌های توپ به روسیه می‌فرستد.

روز چهارشنبه دوم نوامبر، کاخ سفید اعلام کرد که کره‌ شمالی مخفیانه مقدار «قابل توجهی» گلوله‌های توپ به روسیه می‌فرستد که البته تاثیر چشمگیری بر اقدامات جنگی مسکو در اوکراین نخواهد داشت.

به گزارش آسوشیتدپرس، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی گفته که کره شمالی این گونه وانمود می‌کند که این مهمات به خاورمیانه یا آفریقای شمالی ارسال می‌شود.

هنوز مشخص نیست که دولت بایدن، چگونه این اطلاعات را به دست آورده و مشخص نیست که میزان مهمات ارسال شده چه قدر است، ولی جان کربی تاکید کرد که ایالات متحده رصد خواهد کرد که آیا این مهمات توسط روسیه دریافت می شوند یا نه و با قاطعیت گفت که این مهمات، روند جنگ هشت ماهه را تغییر نخواهند داد.

اوایل ماه سپتامبر، مقامات آمریکایی اعلام کردند که روسیه برای درخواست کمک نظامی با کره‌ شمالی گفت‌‌و‌گو کرده است، ولی از بیان این که معامله‌ای صورت گرفته یا نه خودداری کردند. کاخ سفید و پنتاگون آن اقدام را نشانه‌ استیصال ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دانستند و گفتند که تلاش‌های جنگی او در اوکراین با شکست مواجه شده است.

نیروهای روسیه با کاهش مهمات دوربرد دقیق مواجه هستند و به گفته‌ کاخ سفید، کره‌ شمالی تنها کشوری نیست که روسیه برای تامین این تسلیحات به آن مراجعه کرده است.

ایران انواع مختلفی از پهپادها را به روسیه فرستاده است، از جمله پهپاد انتحاری شاهد ۱۳۶، که نیروهای روسی از آن برای ترساندن اوکراینی ها در شهرهای دور از خط مقدم استفاده کرده‌اند.

وزارت امور خارجه آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که مقامات روسی برای فراگرفتن نحوه کار با این تسلیحات به ایران سفر کرده‌اند و اخیرا نیز پرسنل نظامی ایران برای کمک به سربازان روسیه در مورد استفاده از پهپادها به کریمه اشغالی رفته‌اند.

روز سه‌شنبه اول نوامبر، ژنرال پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، به خبرنگاران گفت: «به نظر من این موضوع نشان‌دهنده‌ی وضعیت مهمات روسیه است. قبلا هم گفته‌ایم که برآورد ما این است که آن‌ها همچنان با کمبود مهمات، به ویژه مهمات هدایت‌شونده رو‌به‌رو هستند.» و اضافه کرد: « و این نکته که این مهمات را در کشورهایی چون ایران و کره شمالی جست و‌جو می کنند، نشانگر جایگاه کنونی آن‌ها از نظر انزوای جهانی است.»