دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده شب گذشته پیامی را در توئیتر منتشر کرد که گمانهزنیها در مورد آزادی شهروندان آمریکایی زندانی در کره شمالی را، پیش از انجام دیدار احتمالی پرزیدنت ترامپ و کیم جونگ اون، افزایش داده است.
در حالی که پیونگ یانگ بارها از بازداشت شهروندان آمریکایی و دیگر کشورهای غربی به عنوان اهرم فشار استفاده کرده است، برخی رسانهها روز پنجشنبه از انتقال سه زندانی آمریکایی از اردوگاههای کار اجباری کره شمالی به یک هتل خبر دادهاند.
کیم دونگ چول، شهروند آمریکایی متولد کره جنوبی است که در مقایسه با دو زندانی دیگر مدت طولانیتری را در حبس گذرانده است. وی ساکن ایالت ویرجینیا است و هنگام بازداشت صاحب شرکتی در زمینه خدمات هتل در منطقه ویژه اقتصادی بین مرز کره شمالی و روسیه بود. آقای کیم در آوریل ۲۰۱۶ در کره شمالی به جرم جاسوسی به ده سال حبس با اعمال شاقه محکوم شد.
کیم هاک سونگ، دیگر شهروند آمریکایی است که در ماه مه ۲۰۱۷ به اتهام «فعالیت علیه رژیم» کره شمالی دستگیر شد. وی در یک طرح کشاورزی در مزرعهای تحقیقاتی متعلق به دانشگاه علوم و فناوری پیونگ یانگ فعال بود. این دانشگاه در سال ۲۰۱۰ با کمک مالی گروههای مسیحی تاسیس شد و تنها مرکز آموزشی خصوصی در کره شمالی است.
تونی کیم، که از نام «کیم سانگ دوک» نیز استفاده میکند، حدود یک سال پیش در فرودگاه پیونگ یانگ به اتهام نامشخص «اقدام خلافکارانه با هدف سرنگونی دولت کره شمالی» بازداشت شد. او در دانشگاه علوم وفناوری پیونگ یانگ حسابداری تدریس میکرد.
غیر از این سه نفر، شاید شناخته شده ترین زندانی آمریکایی «اتو وارمبیر» دانشجوی دانشگاه ویرجینیا باشد که سال ۲۰۱۶ در سفری توریستی به کره شمالی، به دلیل «تلاش برای سرقت یک پوستر دولتی» بازداشت و بعد به ۱۵ سال حبس همراه با کار اجباری محکوم شد.
وی که از وضعیت جسمی و روحی خوبی برخودار نبود، اواخر بهار سال گذشته آزاد شد و به ایالات متحده بازگشت، اما یک هفته بعد در بیمارستانی در ایالت اوهایو درگذشت. وی هنگام مرگ تنها ۲۲ سال داشت. رسانههای آمریکا هفته پیش از شکایت والدین او علیه رژیم کره شمالی خبر دادند.