پژوهش جدید: منشاء همه‌گیری کرونا احتمالا «روباه‌های بومی» در بازار ووهان چین بوده‌اند

بازار ووهان - آرشیو

داده‌های جدیدی که قبلاً در دسترس قرار داده نشده بودند، منشأ ویروس کرونا را به حیوانات ربط می‌دهند.

به گزارش آسوشیتدپرس، دانشمندان بین‌المللی داده‌های ژنتیکی از نمونه‌های جمع‌آوری شده در بازاری در چین، نزدیک به جایی که اولین موارد کووید-۱۹ در انسان شناسایی شده بود، را بررسی کرده‌اند و می‌گویند که شواهد نشان می‌دهند این همه‌گیری از حیوانات و به احتمال زیاد از «روباه بومی» سرچشمه گرفته است، نه از آزمایشگاه‌ها.

کارشناسان دیگر هنوز تجزیه و تحلیل این دانشمندان را تأیید نکرده‌اند، در نتیجه این نتایج فعلاً در هیچ ژورنال معتبری منتشر نشده است. اینکه چگونه ویروس کرونا برای اولین بار به انسان منتقل شده و او را بیمار کرده است، نامشخص است.

تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی در نشست مطبوعاتی روز جمعه، گفت: «این داده‌ها پاسخ قطعی به این که همه‌گیری چگونه آغاز شد ارائه نمی‌دهند، اما هر داده‌ای که ما را نزدیک‌تر به این پاسخ کند، مهم هستند.»

او همچنین ضمن انتقاد از چین به دلیل به اشتراک نگذاشتن زودتر اطلاعات ژنتیکی افزود: «این داده‌ها می‌توانستند و می‌بایستی سه سال پیش به اشتراک گذاشته می‌شدند.»

پس از کشف اولین موارد کووید-۱۹ در انسان در اواخر سال ۲۰۱۹، از سطوح یک بازار غذاهای دریایی در شهر ووهان چین، نمونه‌برداری شد.

یک زیست‌شناس فرانسوی به طور تصادفی این اطلاعات را هنگام جست و جوی پایگاه داده‌ها پیدا کرد و آن را با گروهی از دانشمندان مستقر در خارج از چین به اشتراک گذاشت و به منشأ ویروس کرونا نگاه کرد.

به گفته دانشمندان، داده‌های مربوط به توالی‌یابی ژنتیکی نشان داده است که برخی از نمونه‌های برداشته شده از سطوح این بازار که برای وجود ویروس کرونا مثبت شده بودند، حاوی اطلاعات ژنتیکی از روباه بومی نیز بود که نشان می‌دهد این حیوانات احتمالاً به ویروس آلوده شده بودند. نتایج این تحلیل اولین بار در مجله آمریکایی «آتلانتیک» گزارش شده بود.