وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی ایران با این ادعا که «چیزی به اسم اینترنت ملی نداریم»، مطرح شدن «طرح صیانت» را «جوسازی یک عده» برای «نان خوردن» نامید.
به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، در روز سهشنبه ۱۸ مرداد، عیسی زارعپور با بیان این که «چیزی به اسم طرح صیانت تصویب نشده است که بخواهد اجرایی شود»، گفت: «بحثهایی را به شکل جدی در حوزه ارتقای امنیت زیرساختهای ارتباطی کشور پیگیری میکنیم تا بتوانیم فضایی امن برای کسب و کارهای مردم فراهم کنیم.»
او با بیان این که «اطلاعات شخصی، سازمانی و دولتی» در بستر اینترنت تبادل میشود، امنیت را «بسیار مهم» و از اولویتهای وزارت ارتباطات برشمرد.
ادعای وزیر ارتباطات درباره اینترنت ملی و طرح صیانت در حالی است که گزارشهای رسمی متعددی از پیگیری این دو طرح منتشر شده و در تازهترین گزارشها علیرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس شورای اسلامی روز شنبه از «اجرای چراغ خاموش» و «کمرنگ» طرح «صیانت» برای ایجاد محدودیت بیشتر کاربران اینترنتی در ایران خبر داده است.
همچنین ببینید: یک نماینده مجلس: طرح «صیانت» به شکل کمرنگ در حال اجرا استهمچنین روزنامه شرق در بهمن ۱۴۰۰ گزارش داد که در نسخه نهایی طرح صیانت فضای مجازی برای راهاندازی اینترنت ملی «نقش نیروهای نظامی و مسلح پررنگ است.»
در ماههای گذشته با گسترش هک تارنماها و درگاههای الکترونیکی تعدادی از نهادها و موسسات جمهوری اسلامی، دسترسی ایرانیان خارج از کشور به سامانههای بانکی داخل قطع شد و فعالیت بسیاری از زیرساختهای الکترونیک شهرداری تهران نیز متوقف شد. شدت این آسیبها به حدی بود که علیرضا زاکانی، شهردار پایتخت دستور داد پرسنل شهرداری تهران کامپیوترهای خود را برای مدتی روشن نکنند.
این درحالی است که نشریه واشنگتن فری بیکن، در خرداد سال جاری گزارش داد که چین قصد دارد در قالب قرارداد ۴۰۰ میلیارد دلاری ۲۵ ساله ایران و چین، تجهیزات جاسوسی پیشرفتهای را در اختیار جمهوری اسلامی قرار دهد که امکان سرکوب بیشتر معترضان و مخالفان را به دستگاههای اطلاعاتی میدهد.
همچنین ببینید: فروش تجهیزات جاسوسی بخشی از قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین