مریخنورد «پشتکار» ناسا از زمان فرودش بر سطح سیاره سرخ در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱، مشغول به کاوشگری است و اکنون این سطحنورد رباتیک پیشگام اداره ملی هوانوردی و فضای ایالات متحده، کشف جدیدی کرده که برای زمینشناسان بسیار جالب و هیجان انگیز است.
به گزارش سایت خبرهای علمی «یوپیآی»، ناسا روز پنجشنبه اعلام کرد که مریخنورد آنها که گاهی نام آن به «استقامت» نیز ترجمه شده است، از روی «نوار بیکن» (به انگلیسی: Bacon Strip) عبور کردهاست.
نوار بیکن نامی قراردادی برای نامیدن منطقهای بر سطح مریخ است که به خاطر شبیه بودنش به نوار بیکن (نوار گوشت خوک نمکسود شده که اغلب آن را برای صبحانه در کنار تخم مرغ میخورند) به این نام خوانده شده است. ساختار این منطقه اکنون مورد توجه و کنجکاوی دانشمندان ناسا قرار گرفته است.
این کشف در واقع یک موفقیت بزرگ در زمینشناسی، یا در این مورد خاص بهتر است بگوییم «مریخشناسی»، محسوب میشود.
در حساب کاربری توئیتر مریخنورد پشتکار آمده که «صخرههای اطراف منظرهای دیدنی دارند» و در واقع «بهشت» عشاق سنگ و سنگشناسی است.
در حساب توئیتر «پشتکار» که مملو از طنز و شوخی است آمده، «تیم [پژوهشی] من مثل خوک در گِل [صخره] کیف میکند!»
طی این اکتشاف، در شکاف یکی از صخرهها، شیء براقی به چشم میخورد که شبیه هیچ چیز دیگری در جهان ماورای زمین نیست.
پس از بررسی دقیق تر، ناسا تشخیص داد که شیء براق سنگ خاصی نیست، بلکه یک تکه فویل آلومینیومی است که هنگام فرود پشتکار بر روی مریخ از آن منفک شده است.
با این که تشخیص این شیء به عنوان فویل آلومینیومی آسان بود، سوال مهم دیگری را برانگیخته است که شاید برای همیشه بی پاسخ بماند.
در حساب توئیتر مریخنورد آمده است: «پایههای من در حدود دو کیلومتری [این منطقه] بر سطح نشست. آیا این قطعه [فویل] پس از فرود اینجا افتاده یا باد آن را [از محل فرود] به اینجا آورده است.»
مریخنورد پشتکار از زمان نشستن بر سطح مریخ در سال ۲۰۲۱، بیش از ربع میلیون (۲۵۰ هزار) عکس از سطح سیاره سرخ گرفته و به زمین فرستاده است.
این ربات همچنین به یک دستگاه هواشناسی مجهز است تا بتواند دادههای جوی مریخ از جمله دما، سرعت باد، رطوبت، و میزان گرد و غبار در جو این سیاره را گردآوری کند.
همچنین ببینید: دانشمندان یک قدم دیگر به کشف حیات در مریخ نزدیک شدند