یک روز بعد از تهدید آمریکا؛ میانمار توافق بازگشت مسلمان روهینگیا را امضا کرد

مقام های دو کشور توافقنامه را امضا کردند.

یک روز بعد از اینکه ایالات متحده آمریکا رسما رفتار با مسلمانان روهینگیا در میانمار را «پاکسازی قومی» نامید و تهدید کرد مقام های ارتش این کشور را تحریم می کند، مقام های ارشد میانمار با بنگلادش توافقنامه ای امضا کردند که براساس آن بازگشت آوارگان را به استان راخین تسهیل می کند.

نمایندگان دو کشور میانمار و بنگلادش موافقت نامه ای امضا کردند که به موجب آن مسلمانان روهینگیا که از خشونتهای گسترده در استان راخین در میانمار به بنگلادش فرار کرده اند، به محل زندگی خود بازگردند.

به گزارش آسوشیتدپرس،دولت میانمار که روز پنجشنبه خبر امضای موافقت نامه را منتشر کرد از شرح جزئیات توافق خودداری ورزید. مشخص نیست چه تعداد از آوارگان حق بازگشت به میانمار را خواهند داشت.دولت بنگلادش می گوید ظرف دو ماه آینده آوارگان به راخین باز خواهند گشت.

از روز ۲۵ ماه اوت که بر اثر اوج گیری خشونت ها علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در استان راخین میانمار، بیش از ۶۲۰ هزار نفر از مرز گذشتند و خود را به کشور همسایه، بنگلادش رساندند.

ارتش میانمار در واکنش به حمله گروهی از شورشیان روهینگیا به پاسگاه پلیس در راخین، خشونتها علیه مسلمانان را «عملیات پاکسازی» نامید. در این حملات، خانه های مسلمانان توسط سربازان و بودائیان تندرو به آتش کشیده شد و نیروهای امنیتی عده ای را هدف تیراندازی قرار دادند.

دفتر آنگ سان سوچی، رهبر غیر نظامی میانمار اعلام کرد «موافقت نامه بازگشت آواره شدگان از راخین به این استان از سوی وزیر کابینه در شهر نای پیتاو، پایتخت کشور به امضا رسیده و بر طبق موافقت نامه سال ۱۹۹۲ با بنگلادش کسانی که اجازه اقامت در میانمار را دارند به راخین باز می گردند.

لازم به یادآوری است که تنها شمار اندکی از مسلمانان روهینگیا اجازه رسمی اقامت در میانمار را دارند و از همین رو آوارگان اسکان داده شده در بنگلادش امید چندانی به اجرای موافقت نامه و بازگشت به میانمار ندارند.

دولت آمریکا روز چهارشنبه اقدام میانمار در ارتباط با مسلمانان روهینگیا را «پاکسازی قومی» قلمداد کرد و تهدید کرد در صورت اثبات حضور فعال ارتش میانمار در ماجرا تحریمهائی علیه نیروهای مسلح آن کشور اعمال خواهد شد.