رئیس موساد: جمهوری اسلامی را باید «جمهوری تروریستی» نامید

دیوید بارنیا، رئیس موساد

رئیس موساد می‌گوید جمهوری اسلامی ایران را باید «جمهوری تروریستی ایران» نامید، چرا که به گفته او ایران «تحت رهبری خامنه‌ای یک جمهوری است که از تروریسم برای نیازهای گوناگونش بهره می‌برد.»

کنفرانس جهانی ضد تروریسم روز دوشنبه ۲۱ شهریور با پنلی با عنوان مقابله با فعالیت‌های هسته‌ای و تروریسم ایران در تل‌آویو اسرائیل جریان داشت.

به گزارش خبرنگار اعزامی بخش فارسی صدای آمریکا به این کنفرانس، دیوید بارنیا، رئیس موساد، دوشنبه ۲۱ شهریور در نخستین سخنرانی کامل و علنی خود از زمان به عهده گرفتن این سمت در ژوئن ۲۰۲۱، گفت: «رژیم [جمهوری اسلامی] برای حفظ جان مردم ایران تلاش نمی‌کند. تروریسم به بقای رژیم کمک می‌کند و مانع هر تغییری به دست مردم ایران می‌شود. تروریسم جمهوری اسلامی برای سرکوب هر فشاری از داخل و خارج، برای سرکوب مردم و جلوگیری از سرنگونی، استفاده می‌شود.»

او با بیان این که موساد عملیات تروریستی ایران را در کشورهایی از جمله قبرس، ترکیه، و کلمبیا خنثی کرده، گفت که این عملیات «علیه تجار، دیپلمات‌ها، و شهروندان عادی اسرائیلی و یهودی» انجام گرفته بود.

به گفته آقای بارنیا، توقف سه واحد کامل تروریستی ایران در ترکیه موجب شد حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اخراج بشود.

رئیس موساد با بیان این که «توافق هسته‌ای رفتار ایران را معتدل نمی‌کند»، به تلاش جمهوری اسلامی برای انجام عملیات تروریستی در اروپا و آمریکا از جمله علیه «جان بولتون، مایک پومپئو و مسیح علی‌نژاد» اشاره کرد و گفت: «ایران در حالی که با آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای مذاکره می‌کند، می‌کوشد آمریکایی‌ها را به قتل برساند.»

او همچنین تأکید کرد که «حتی یک توافق هسته‌ای ایران را از موساد محفوظ نخواهد داشت. موساد و شرکایش آشکار کرده‌اند چه کسی پشت تروریسم جمهوری اسلامی قرار دارد و به این مهم ادامه خواهند داد.»

دیوید بارنیا اضافه کرد: «مقامات ارشد ایران مصونیت نخواهند داشت. اگر نیروهای نیابتی ایران مستقیم یا غیرمستقیم به ما حمله بکنند، ما ایران را مستقیم هدف قرار می‌دهیم. ما خامنه‌ای را مجاب خواهیم کرد که تروریسم ارزش ادامه را ندارد و بسیار پرهزینه است.»

رئیس موساد همچنین گفت که «جمهوری اسلامی می‌کوشد با استفاده از ترور حاکمیت کشورهای منطقه را تضعیف کنند تا آنها به سمت همکاری به اسرائیل نروند» و «اسلام یک پوشش جعلی برای رژیم جمهوری اسلامی است.»

دیوید بارنیا به‌تازگی با ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا،‌سی‌آی‌ای، در آمریکا دیدار کرد.

آموش گیلاد، ژنرال بازنشسته ارتش اسرائیل، نیز در این جلسه گفت که اگر توافق هسته‌ای با ایران در کار باشد، اسرائیل بر روی تهدیدهای متعارف تمرکز خواهد کرد و این توانایی‌ها را تقویت خواهد کرد.

همچنین دن مریدور، معاون پیشین نخست‌وزیر اسرائیل و رئیس پیشین اطلاعات اسرائیل، گفت که این کشور پیشتر دو اشتباه انجام داده بود؛ «زمانی که تلاش کرد با رئیس جمهوری آمریکا بر سر برجام مقابله بکند و به سمت کنگره رفت، و همچنین زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، را بدون این که جایگزینی ارائه بکنند، مجاب کرد از برجام بیرون بیاید.»

به گفته او، اکنون «به دلیل تنشی که میان آمریکا و روسیه و همچنین ایالات متحده و چین وجود دارد، شرایط فرق کرده و شرایط برای انزوای کامل جمهوری اسلامی ایران متفاوت شده»، ولی به گفته آقای مریدور «هنوز این امکان وجود دارد و شدنی است.»

موشه یعلون، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، هم تأکید کرد که به باور او «بهترین دفاع، حمله است.» او گفت: «اگر آمریکا و کشورهای غربی به توافق هسته‌ای با ایران برسند، اسرائیل می‌تواند از این فرصت برای رسیدن به یک توافق آتش‌بس با حزب‌الله و حماس استفاده کند، و یک موازنه سومی را برقرار کند.»

این کنفرانس سه روز دیگر ادامه دارد و به گزارش سیامک دهقان‌پور، لحظه‌ای نیست که در این کنفرانس درباره ایران صحبت نشود.

بخش فارسی صدای آمریکا برنامه ویژه‌ای را با عنوان «جمهوری ترور» شامل گفتگوهای اختصاصی با مقام‌ها و کارشناسانی از آمریکا، اسرائیل، اروپا، آمریکای جنوبی و سازمان ملل متحد در دست تهیه دارد که به زودی آماده پخش خواهد شد.