سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران را سر کلاس درس بازداشت کردند

محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان بازداشت شد

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران اعلام کرد که نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی صبح چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۲، محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران و یکی از شاخص‌ترین فعالان صنفی فرهنگیان را در محل تدریسش در شهریار بازداشت کرده‌اند.

براساس اعلام این شورا،‌ مدارک و شواهد نشان می‌دهد که نامبرده توسط چهار نفر از نیروهای وزارت اطلاعات غرب استان تهران در مدرسه و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» دستگیر شده، و بعد از تفتیش منزل که با تهدید و ضرب و شتم وی و همسرش همراه بوده او را به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کرده‌اند.

پیش‌تر همسر محمد حبیبی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان ایران، از بازداشت او به وسیله وزارت اطلاعات و انتقالش به بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داد.

به نوشته همسر این فعال صنفی، ماموران اطلاعات همراه با محمد حبیبی به منظور تفتیش به منزل این زوج مراجعه کرده‌اند.

خدیجه پاک‌ضمیر از فحاشی ماموران اطلاعات به این زوج در حین تفتیش خانه و ضرب و شتم همسرش به وسیله نیروهای امنیتی در مسیر انتقال به زندان خبر داد.

او در پیامی توئیتری با اشاره به تماس تلفنی همسرش از بند ۲۰۹ زندان اوین، نوشته که محمد حبیبی در اتومبیل و حین انتقال به زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم کردن دستگیری و بازداشت این فعال صنفی و کنشگر مطالبات جامعه فرهنگیان، خواهان آزادی هر چه سریعتر او و تمامی مطالبه‌گران راه آزادی و برابری شده است.

محمد حبیبی از فعالان جنبش معلمان ایران بعد از ۱۰ ماه تحمل اسارت، هجدهم بهمن سال ۱۴۰۱ از زندان آزاد شده بود.

او به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم، به ۱۰ سال و نیم زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

آقای حبیبی به تداوم روند پولی کردن و کالایی شدن آموزش در ایران، برخلاف اصل تأمین آموزش رایگان و اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران معترض است. او یکبار دیگر هم اسفند ماه ۱۳۹۶ مقابل مدرسه محل تدریسش بازداشت شده بود اما در آبان ۱۳۹۹ از زندان آزاد شد. محمد حبیبی پس از آزادی به فعالیت‌های خود ادامه داد تا آن که دوباره در ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت و روانه زندان شد.

سال نو با اعتراضات فرهنگیان به پرداخت نشدن حقوق اسفند‌ماه در شهرهای مختلف کشور آغاز شد و کم‌کم گسترش پیدا کرد. شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان ایران، روز سه‌شنبه هشت فروردین از تجمعات هم‌زمان معلمان دست‌کم در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، همدان، کردستان، و خراسان شمالی خبر داد.

شورای صنفی فرهنگیان ایران پیشتر، در بیانیه‌ای به مناسبت نوروز تأکید کرده بود که خود را برای حضور در خیابان «برای اردیبهشت ماه» آماده می‌کند.