رئیس فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۱۸ تیر ، گفت، «تمهیداتی» در نظر گرفته شده است تا در لیگ بیست و سوم از ورود زنان به ورزشگاهها «استفاده» کنند.
با این که جمهوری اسلامی به فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، تعهد داده است که زنان را به ورزشگاهها راه بدهد، اما تاکنون زنان در ورزشگاهها حضور آزادانه نداشتهاند و در برخی بازیهای ملی حضور گزینشی صورت گرفته است.
این نخستین بار است که یک مقام رسمی جمهوری اسلامی اعلام میکند که زنان تماشاگر در لیگ فوتبال ایران حضور خواهند داشت.
مهدی تاج که در مراسم قرعهکشی رقابتهای لیگ برتر فوتبال سخن میگفت، با اشاره به «برخی ورزشگاهها» مانند «نقش جهان، گلگهر، ذوب آهن، و فولاد خوزستان» که به گفته او «زیرساختهایشان» از نظر «ورود و خروج» آماده است، اعلام کرد: «امسال یکی از شاخصهای ممتاز نسبت به لیگ گذشته این است که ما از ورود بانوان در ورزشگاهها استفاده خواهیم کرد.»
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، او ابراز امیدواری کرد که «ورزشگاه آزادی نیز بهزودی قابل بهرهبرداری باشد.»
موضوع تصویب مجوز برای ورود زنان به استادیوم، در روزهای گذشته مطرح شده بود.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
ورود زنان به استادیومهای ورزشی در سالهای گذشته به یکی از موضوعات محل مناقشه داخلی مقامات جمهوری اسلامی نیز تبدیل شده است.
از جمله، رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین پیش از این در نامهای به ابراهیم رئیسی «بهشدت» با حضور زنان در ورزشگاه مخالفت کرده و طرح این موضوع در دولت رئیسی را «موجب شگفتی بدنه انقلابی» جامعه دانسته بود.
محدودیتها درباره حضور زنان در ورزشگاهها در ایران و برخورد مقامات امنیتی و انتظامی با دخترها و زنهای طرفدار فوتبال، پیش از این بارها خبرساز شده است که مهمترین آن خودسوزی سحر خدایاری در مقابل یکی از واحدهای قضایی در تهران بود.
مرگ سحر خدایاری که به خاطر طرفداری از تیم استقلال، به «دختر آبی» مشهور شد، در شهریور ۱۳۹۸ پس از بازداشت در پی اقدام به ورود به ورزشگاه رخ داد و واکنشهای داخلی و بینالمللی گستردهای به همراه داشت.
از جمله وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار عکسی از سحر خدایاری در توییتر، یادآوری کرد که زنان ایرانی همچنان حق حضور در ورزشگاهها را ندارند و خواستار توجه فیفا به به تبعیض مداوم رژیم علیه زنان شد.
همچنین ببینید: فیفا بر لزوم حضور تماشاگران زن در مسابقات فوتبال باشگاهی و ملی ایران تاکید کردیک نمونه دیگر از محدودیتها بر سر ورود زنان به ورزشگاهها، جلوگیری از ورود دو هزار زن با در دست داشتن بلیت پشت دروازههای ورودی ورزشگاه مشهد بود.
همچنین ببینید: بازتاب ممانعت از ورود زنان به ورزشگاه مشهد در آسوشیتدپرس: با دو هزار بلیت پشت در ماندندهرچند در فروردین سال جاری، عکسها و فیلمهای مخابره شده در خبرگزاریهای رسمی ایران حدود یکصد زن را به صورت گزینشی در بخش کوچکی از جایگاه ورزشگاه آزادی به نمایش گذاشت.
همچنین ببینید: حاشیه بزرگتر از متن بازی ایران – روسیه: حضور گزینشی و اندک زنان در ورزشگاه