منابع نزدیک به مهدی مسکیننواز، زندانی سیاسی در زندان بندر انزلی، میگویند عدم پایبندی مقامات زندان به اصل تفکیک جرایم جان او را به خطر انداخته است.
یک منبع نزدیک به خانواده مسکیننواز با تأیید گزارشها درباره به خطر افتادن جان این زندانی سیاسی روز دوشنبه ۲۸ آبان به هرانا، ارگان رسانهای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گفت که او «اکنون بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در کنار زندانیان متهم به جرایم خشن نگهداری میشود» و «بارها توسط این زندانیان مورد آزار و اذیت فیزیکی قرار گرفته است.»
این منبع تأکید کرده که حمله مکرر به مهدی مسکیننواز در زندان، «موجب نگرانی خانواده و نزدیکان وی شده است.»
همچنین، برادر این زندانی سیاسی در یک فایل صوتی هشدار داده که یک زندانی متهم به قتل بارها در زندان در مکانهایی که دوربین مداربسته وجود ندارد به او حمله کرده و آسیب جدی زده است، به طوری که مهدی مسکیننواز در تماس با خانوادهاش، هشدار داده که جان او به طور جدی در خطر است.
برادر آقای مسکیننواز با اعلام این که یک زندانی خطرناک در یک ماه اخیر سه بار با او در مکانهایی که دوربین مداربسته نیست، از جمله در سرویس بهداشتی، درگیر شده و «کتف، کمر، و بینی مهدی آسیب دیده» و فرد حمله کننده «تهدید کرده که باز هم میآیم سراغت.»
او در این فایل صوتی تأکید کرده است که مهدی مسکیننواز «با ترس میخوابد که این شخص در خواب بالای سرش نیاید.»
برادر مهدی مسکیننواز از مجامع بینالمللی برای حفظ جان برادرش کمک خواسته است و تأکید کرده که ضابطان قضایی در حالی مهدی مسکیننواز را از زندان اوین به انزلی انتقال دادهاند که خانواده او در تهران زندگی میکنند و با انتقال او به زندان بندر انزلی، «خانواده از امکان ملاقات و دیدار او محروم شدهاند.»
مهدی مسکیننواز، زندانی سیاسی که پیش از این در زندان اوین نگهداری میشد، در رابطه با پروندهای که در دوران حبس برای او گشوده شده، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۱ سال زندان محکوم شد. این زندانی سیاسی مشروطهخواه هفدهم شهریور برای ادامه حبس به زندان انزلی انتقال یافت.
آقای مسکیننواز نخستین بار در اردیبهشت ۹۸ به دلیل «فعالیت در فضای مجازی و مدیریت یک کانال تلگرامی با مضمون براندازی» به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در بندرانزلی بازداشت شد.
این زندانی سیاسی مشروطهخواه در ۱۸ آذر همان سال از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهامهای «اجتماع و تبانی، اقدام علیه امنیت ملی، توهین به رهبری، و تبلیغ علیه نظام» در مجموع به ۱۳ سال و دو ماه حبس تعزیری، دو سال اقامت اجباری در فهرج کرمان، و ممنوعیت از عضویت در احزاب و گروههای سیاسی محکوم شد.
«ارتباط با اشخاص خارجنشین، آموزش شعارنویسی، چگونگی فعالیت در اعتراضات خیابانی» و همچنین «بارگذاری مطالب و پست در فضای مجازی و کانال تلگرامی» به عنوان جزئیات اتهامها علیه آقای مسکیننواز عنوان شده بود.
مهدی مسکین نواز ۲۸ دی ۱۴۰۲ در اعتراض به موج «اعدامها و قطع مکرر تماس تلفنی با خانوادهاش» در اقدامی اعتراضی، با خالی کردن دیگ آب جوش بر سرش در زندان اوین خودسوزی کرده و هفتهها در بیمارستان به سر برده بود.
همچنین ببینید: اختصاصی | مهدی مسکیننواز همچنان در بیمارستان؛ منبع مطلع: مقامات قضایی وثیقه او برای مرخصی را نمیپذیرند