قائممقام نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، روز جمعه ۲۶ آبان، همزمان با سالگرد کشتهشدن پویا بختیاری، در پیامی در شبکه «ایکس» خواستار آزادی پدر او شد.
آبرام پیلی، نوشت: «پویا مانند هزاران معترض دیگر در جریان اعتراضات «آبان خونین» ۱۳۹۸ توسط رژیم جمهوری اسلامی کشته شد. والدین او به طور مسالمتآمیز به دنبال عدالت برای پسرشان بودند. ما تمامی قربانیان اعتراضات آبان و کسانی که به دنبال دادخواهی هستند را در یاد خواهیم داشت.»
منوچهر بختیاری، زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، که همچنان از حق تماس با خانواده و دریافت درمان محروم است و وضعیت جسمانی نامناسبی دارد، روز پنجشنبه ۲۴ آبان به اعتصاب غذای خود در زندان چوبیندر قزوین پایان داد.
آقای بختیاری نخستین بار در ۹ اردیبهشت ۱۴۰۰، پس از دادخواهی برای فرزند کشتهشدهاش، که ۲۵ آبان ۱۳۹۸ در مهرشهر کرج به ضرب گلوله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی جان باخت، توسط نیروهای حکومتی در تهران بازداشت و سپس به سه سال و شش ماه حبس، دو سال و شش ماه تبعید و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی این پدر دادخواه را در تیر ۱۴۰۱ از زندان کرج به زندان چوبیندر قزوین منتقل کرد.
اعتراضات آبان ۱۳۹۸ در پی افزایش ناگهانی قیمت بنزین از جمعه شب ۲۴ آبان در چند شهر ایران از جمله مشهد، اهواز، خرمشهر و بهبهان آغاز شد. دامنه این اعتراضات به ۵۴ شهر گسترش یافت و در نهایت جمهوری اسلامی با قطع اینترنت در کشور به سرکوب و کشتار معترضان در شهرهای مختلف اقدام کرد.
۲ دی ۱۳۹۸، خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی در حکومت ایران اعلام کرد که در سرکوب اعتراضات آبان حدود ۱۵۰۰ نفر از معترضان کشته شدند.
جمهوری اسلامی بهویژه در دو سال اخیر فشار بر مخالفان، بهویژه خانوادههای دادخواه، را افزایش داده و شمار زیادی از آنها را بازداشت و زندانی کرده است. در مواردی نیز دادخواهان مجبور شدهاند صفحات خود در فضای مجازی را ببندند یا از فعالیت در آن خودداری کنند.
با وجود این، روند دادخواهی متوقف نشده است.