ساعتی پس از انتشار خبر بازداشت مدیرعامل یکی از پیامرسانهای مورد تایید حکومت ایران به اتهام «انتشار محتوای غیراخلاقی» در پلتفرم تحت مدیریت او، قوه قضاییه خبر از آزادی او «با قرار وثیقه» داد.
ساعتی پیش از آن، وبسایت «مشرقنیوز» که با نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی مرتبط است، از بازداشت فرهاد مرادی، مدیرعامل پلتفرم پیامرسان داخلی «سروش» خبر داده و دلیل بازداشت را «عدم توجه به تذکرات و مکاتبات نهادهای نظارتی و قضایی» اعلام کرده بود.
براساس این گزارش، اتهام مدیرعامل پیامرسان سروش، «فراهم کردن بستر انتشار محتوای غیراخلاقی در فضای مجازی» عنوان شده است.
در پی این بازداشت مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات به سرعت با انتشار پستی در رسانههای اجتماعی نوشت: «در حال پیگیری موضوع هستیم و از دستگاه قضایی هم انتظار صبوری بیشتری در مواجهه با پلتفرمهای داخلی داریم.»
در پی اوجگیری دوره جدید از اعتراضات اجتماعی و سیاسی سراسری در ایران از دیماه ۹۶، پیامرسان پر طرفدار «تلگرام» به دستور مقامات قضایی جمهوری اسلامی «فیلتر» و دسترسی کاربران به آن مسدود شد.
پس از این اقدام و تداوم اقبال شهروندان به استفاده از چنین پیامرسانهای خارجی فیلتر شدهای، مقامات امنیتی حکومت ایران تصمیم به راهاندازی نمونههای مشابه برای جایگزینی از سوی کاربران تحت عنوان «پیامرسانهای داخلی» کردند.
از سوی دیگر، خبرگزاری «فارس» وابسته به سپاه پاسداران در این ارتباط نوشته است: بعد از آنکه چندبار فرهاد مرادی توسط مجموعههای مرتبط با قوه قضاییه حکومت ایران «احضار» شده، به دلیل «عدم مراجعه»، برای او «حکم جلب» صادر و بازداشت شده است.
با وجود آنکه پیامرسان «سروش» وابسته به موسسه عمومی «جام جم» و صداوسیمای حکومت ایران است که همچون سایر موارد مشابه پیامرسانهای داخلی، از رانتهای حکومتی و کمکهای میلیاردی برای شروع و ادامه فعالیت استفاده کرده، اما تاکنون نتوانسته به اقبال چندانی میان کاربران دست یابد.
بنا بر اعلام شرکت «متا» نیز، بهرغم سرکوب گسترده اعتراضات سال گذشته و تلاش حکومت ایران برای مسدود کردن شبکههای اجتماعی، هنوز «دهها میلیون» ایرانی از اینستاگرام (دیگر پلتفرم فیلتر شده همچون تلگرام) استفاده میکنند.