قذافی مخالفانش را خیانتکار خواند

نیروهای مخالف در خارج از هتل «کورینتیا»، که بسیاری از خبرنگاران خارجی در آنجا اقامت دارند، درحال مبارزه با نیروهای قذافی هستند. ۲۵ اوت ۲۰۱۱

معمر قذافی رهبر لیبی از طرفدارانش خواسته است به پا خاسته و شورشیانی را که سعی دارند وی را از قدرت برکنار کنند شکست دهند.

قذافی در پیام صوتی کوتاهی که روز پنجشنبه پخش شد، مخالفان خود را «خیانتکار» نامید و نیز کشورهای خارجی را به دلیل مداخله در مناقشه محکوم کرد.

پیام قدافی در میان نبرد شدید بین وفاداران او و نیروهای مخالف در دست کم دو ناحیه طرابلس انتشار یافت.

زد و خورد سنگین در محله ابو سلیم، قرارگاه قذافی، در گرفت.

نبرد سختی در طرابلس بین رزمندگان وفادار به معمر قذافی و نیروهای مخالف که در تلاش اند اختیار شهر را در دست گیرند، درگرفته است.

پیشتر به گفته شاهدان روز پنجشنبه صدای رگبار گلوله از خارج هتل «کورینتیا»، که بسیاری از خبرنگاران خارجی در آنجا اقامت دارند، شنیده شد.

رزمندگان مخالف در لیبی در حال پیشروی به سوی شهر سرت، زادگاه معمر قذافی هستند و برای کمک به نبرد با باقیمانده نیروهای او به طرابلس سرازیر می شوند. نیروهای طرفدار قذافی برای قدرت نمایی در سرت، حدود ۴۰۰ کیلومتری شرق پایتخت جمع شده اند.

محل اقامت قذافی همچنان نامعلوم است. مقام های آمریکایی می گویند بر این باورند که قذافی هنوز در لیبی است. آسوشیتد پرس نیز به نقل از سخنگوی قذافی می گوید رهبر لیبی «در امان و سالم» است و جنگ با نیروهای مخالف را رهبری می کند.

بریتانیا می گوید ناتو به مخالفان قذافی در یافتن او و دیگر اعضای رژیم اش کمک می کند، در همین حال مخالفان جایزه ای برای دستگیری قدافی اعلام کرده اند.

لیام فاکس وزیر دفاع بریتانیا روز پنجشنبه به شبکه خبری اسکای نیوز گفت ناتو برای یاری دادن به مخالفان در جستجوی قذافی تجهیزات اطلاعاتی و شناسایی در اختیار آنان قرار می دهد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت واشنگتن بر این باور است که موجودی گاز خردل و اورانیوم کمتر غنی شده معروف به کیک زرد در امان است. با این حال، اظهار داشت موشک های شانه ای به صورت یک نگرانی باقی است.

مصطفی عبدالجلیل عضو ارشد شورای ملی انتقالی در بنغازی، لیبایی های ساکن بخش هایی از کشور را که هنوز زیر کنترل نیروهای قذافی قرار دارد تشویق کرد به «انقلاب» بپیوندند.

همچنین روز پنجشنبه به گزارش رویترز بیش از ۳۰ مرد در یک قرارگاه نظامی در طرابلس کشته شدند. در گزارش گفته می شود اعتقاد بر این است که آنان از وفادارن قذافی بودند.

در همین حال، محمود جبریل رهبر شورای ملی انتقالی روز پنجشنبه خواهان کمک مالی فوری شد. وی گفت به این پول برای پرداخت حقوق لیبایی ها و تامین سرویس های اساسی نیاز است. جبریل این درخواست را در میلان در یک کنفرانس خبری با نخست وزیر ایتالیا عنوان کرد. برلوسکونی گفت کشور او آماده است ۵۰۵ میلیون دلار دارائی های لیبی را آزاد کند.

شورای ملی انتقالی تغییر محل برخی از وزارتخانه ها از بنغازی را آغاز کرده است. جلیل همچنین اعلام کرد انتخابات ظرف هشت ماه برگزار خواهد شد.

روز چهارشنبه مصطفی عبدالجلیل رییس شورای ملی انتقالی گفت مخالفان از تصمیم بازرگانان محلی برای تعیین یک جایزه یک میلیون و ۶۷۰ هزار دلاری جهت دستگیری قذافی پشتیبانی می کند.

جلیل گفت شورای انتقالی می خواهد قذافی در لیبی محاکمه شود نه در دادگاه بین المللی جنایی در لاهه. دادگاه لاهه قذافی را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی تحت تعقیب قرار داده است.

نیروهای مخالف اینک مدعی هستند کنترل ۹۰ درصد لیبی را در دست دارند، اما محل اقامت قذافی همچنان نامعلوم است. مقام های آمریکایی می گویند بر این باورند که او هنوز در لیبی است.

در این میان، سازمان بین المللی مهاجران می گوید یک کشتی که برای نجات خارجیان به طرابلس فرستاده بود توانست پهلو بگیرد. نگرانی های امنیتی، کشتی را روزها در نزدیکی ساحل نگاهداشته بود. یک سخنگو گفت گروه به انجام عملیات تخلیه در روز پنجشنبه خوشبین است و کشتی دیگری به طرف شهر در حرکت است.