لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۹

قدرت های جهان مناسبات آینده با لیبی را بررسی می کنند


مخالفان قذافی پس از تصرف باب العزیزیه
مخالفان قذافی پس از تصرف باب العزیزیه

قدرت های جهان در حالی که معمر قذافی ظاهرا کنترل طرابلس و دیگر شهرهای عمده را از دست داده است، اقدام های بعدی خود را برای مناسبات با لیبی، بررسی می کنند.

آمریکا می گوید قطعنامه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد پیشنهاد می کند که نزدیک به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار دارایی های لیبی را، که بر اساس تحریم های سازمان ملل متحد مسدود شده بود، برای نیازهای انسانی آزاد می کند.

پیشتر در روز چهارشنبه فرانسه گفت فرستادگان فرانسه روز چهارشنبه پاریس با متحدان خود برای تدوین قطعنامه ای جهت آزاد ساختن دارایی های لیبی که بر اساس تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد مسدود شده، همکاری می کند.

مقام های بریتانیایی نیز می گویند در صورتی که معمر قذافی دیگر در قدرت نباشد، به بررسی راه های کمک به طرابلس پرداخته اند.

در همین حال، دمیتری مدودف رییس جمهوری روسیه روز چهارشنبه گفت کشور او برقراری مناسبات با نیروهای مخالف قذافی را بررسی خواهد کرد. وی در نخستین اظهار نظر خود از زمان هجوم شورشیان به طرابلس، گفت اگر گروه مخالف بتواند «کشور را متحد کند»، امکان دارد روسیه چنین گامی بردارد.

نیکاراگوئه اعلام کرد پیشنهاد پناهندگی به قذافی را برسی خواهد کرد، اما یک دستیار دانیل اورتگا رییس جمهوری نیکاراگوئه روز سه شنبه گفت قذافی درخواست کمک نکرده است.

روز سه شبه همچنین دولت چین خواستار ایفای نقش سازمان ملل متحد در بازسازی و ثبات پس از پایان جنگ در لیبی شد، همچنین خواهان انتقال سیاسی آرام در آن کشور شده است.

در بیانیه ای در وب سایت وزارت امور خارجه چین گفته می شود یانگ جیچی وزیر امور خارجه چین شامگاه سه شنبه در تماسی تلفنی با بان کی - مون دبیر کل سازمان ملل متحد وی را به ایفای رهبری و همکاری با دیگر سازمان های منطقه ای برای برقراری نظم تشویق کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روز چهارشنبه گفت چین به تماس با شورشیان لیبی ادامه می دهد و افزود پکن همیشه اهمیت زیادی برای نقش شورای ملی انتقال در آینده کشور قائل بوده است. او گفت چین امیدوار است «رژیم جدید و آینده» برای متحد ساختن لیبی گام هایی بردارد، نظم را به سرعت برقرار سازد و باز سازی سیاسی و اقتصادی را آغاز کند.

درخواست چین از مخالفان قذافی در حالی عنوان می شود که نیروهای ضد دولتی به شادمانی در خیابان های طرابلس ادامه می دهند و معمر قذافی را دنبال می کنند.

چین - که میلیارد ها دلار قرارداد با لیبی دارد - در آغاز یک سیاست عدم مداخله در انقلاب را برگزید و از پیوستن به کشورهای دیگر در شناسایی شورشیان به عنوان دولت جدید لیبی خودداری کرد.

در همین حال انتظار می رود دبیر کل سازمان ملل متحد جلساتی فوری با سازمان های عمده، از جمله اتحادیه آفریقا، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب درباره لیبی تشکیل دهد.

XS
SM
MD
LG