ضرب و شتم خانواده افکاری در پی تجمع مقابل زندان عادل‌آباد شیراز

وحید افکاری (راست) و حبیب افکاری

سعید افکاری با انتشار متنی در توئیتر از «ضرب و شتم شدید» و بازداشت شماری از اعضای خانواده‌اش خبر داد.

یک منبع مطلع و نزدیک به خانواده افکاری که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود، با تایید این خبر به صدای آمریکا گفت، تجمع خانواده در اعتراض به نگهداری وحید و حبیب افکاری در سلول‌های انفرادی زندان عادل‌آباد، در حالی انجام شد که دستکم ۲۸۰ روز است این دو زندانی با خانواده خود تماسی نداشته‌اند.

سعید افکاری،‌ برادر وحید و حبیب افکاری، با انتشار یک رشته توئیت، گفت که برخی از اعضای خانواده این دو زندانی با حضور در مقابل زندان عادل‌آباد شیراز، در اعتراض به ۲۸۰ روز بازداشت آنها در سلول‌های انفرادی دست به تجمع زدند.

به گفته آقای افکاری این تجمع روز شنبه ۲۲ خرداد ماه برگزار شد و ماموارن لباس شخصی برخی از اعضای خانواده افکاری، از جمله مادر و پدر این دو زندانی سیاسی، را مورد «ضرب و شتم شدید» قرار داده‌اند و گوشی‌های همراه حاضرین را ضبط کرده‌اند.

وی در ادامه افزوده است، الهام افکاری، خواهر وحید و حبیب افکاری، نیز به همراه یکی از زنان حاضر در این تجمع برای ساعاتی بازداشت و سپس آزاد شده‌‌اند.

پیشتر یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفته بود، برادران افکاری پیش از اعدام نوید افکاری، یکی از بازداشت‌شدگان در اعتراضات مردمی در تاریخ ۲۲ شهریور ماه، به همراه او به سلول‌های انفرادی زندان عادل‌آباد منتقل شده و هر سه برادر مورد ضرب و جرح و شتم قرار گرفته بودند. وحید و حبیب افکاری تا به امروز به بندهای عمومی منتقل نشده‌اند.

گفته ‌می‌شود، همان زمان شکایتی بابت ضرب و شتم، با حضور رئیس دادگستری استان فارس و افرادی که گفته می‌شد از سوی پزشکی قانونی به زندان اعزام شده بودند، ثبت شده است.

همچنین ببینید: جزئیاتی از رسیدگی به شکایت برادران افکاری؛ کارشکنی مقامات قضایی و عدم دسترسی به وکیل

نوید افکاری، کشتی گیر ۲۷ ساله ایرانی و یکی از بازداشت‌شدگان در اعتراضات مردمی روز شنبه ۲۲ شهریور در شیراز اعدام شد. او در روستای سنگر، سپیدان استان فارس با حضور برخی از اعضای خانواده تحت تدابیر شدید امنیتی به خاک سپرده شد.

جمهوری اسلامی نوید افکاری را به کشتن یک مامور امنیتی متهم کرده بود. اما آقای افکاری، خانواده، و وکلای او تاکید داشتند که هیچ سند مستدل و متقنی درباره نقش او در این قتل وجود ندارد و صرفاً از اعترافات تحت شکنجه او برای محکوم کردنش استفاده شده است.

همچنین ببینید: یک منبع آگاه در گفت‌و‌گو با صدای آمریکا:‌ حکم اعدام نوید افکاری بدون حق داشتن آخرین ملاقات و بدون اطلاع وکلای پرونده اجرا شد

وحید و حبیب افکاری نیز در رابطه با اتهامات مشابهی به ترتیب به ۵۴ سال و ۲۷ سال زندان و تحمل مجازات شلاق محکوم شده‌اند. این در حالی است که برادران افکاری ضمن رد اتهامات وارده، به ویژه قتل یک مأمور امنیتی، به کرات گفته بودند که آنها تحت فشار و شکنجه شدید مجبور به اعترافات غیرواقعی شده‌اند.

نهادهای حقوق بشری می‌‌گویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمی‌کند و بعضا افرادی بی‌گناه محاکمه و حتی اعدام شده‌‌اند. برای نمونه جمهوری اسلامی در دهه شصت، هزاران نفر را که محکومیت زندان داشتند، اعدام کرد.