به روزرسانی شده: علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی و مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران، روز شنبه ٢٢ خرداد با انتشار بیانیهای کوتاه در تارنمای رسمی خود و نیز حسابهای شخصیاش در رسانههای اجتماعی، با اشاره به «اثبات کذب بودن گزارشهای داده شده» به شورای نگهبان در رابطه با خود و خانوادهاش، از آنها خواسته است «کلیه دلایل عدم احراز صلاحیت» وی را «بدون هرگونه پردهپوشی به صورت رسمی و علنی» اعلام کنند.
رد صلاحیت علی لاریجانی از سوی شورای نگهبان با انتقادات گسترده بخشهایی از حکومت، از جمله برادرش صادق آملی لاریجانی، رئیس پیشین قوه قضائیه و از فقهای کنونی شورای نگهبان، روبرو شد.
صادق لاریجانی در واکنش به رد صلاحیت علی لاریجانی، با انتشار توییتی ضمن «غیرقابلدفاع دانستن» تصمیمات شورای نگهبان، «از دخالتهای فزاینده دستگاههای امنیتی از طریق گزارشهای خلاف واقع» انتقاد کرده بود.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، ساعاتی پیش، در پاسخ به بیانیه علی لاریجانی، با انتشار توییتی گفته است: تصمیمات شورای نگهبان «بر اساس اسناد و مدارک کافی و قابل اعتماد» انجام گرفته و قانونی برای انتشار دلایل عدم احراز صلاحیت «پیشبینی نشده است.»
علی لاریجانی نیز در واکنش به توییت عباسعلی کدخدایی بیانیه جدیدی را منتشر کرد که در آن با استناد به سخنان علی خامنهای، شورای نگهبان را «موظف به پاسخگویی مکتوب در خصوص دلایل ... رد صلاحیت داوطلبان در صورت درخواست آنها» میداند.
آقای لاریجانی با اشاره به تایید صلاحیت پیشین خود در یک دوره از انتخابات ریاست جمهوری و چند دوره مجلس، پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به بیانیه نخست خود در اوایل امروز را «بهانه و آدرس غلط» خوانده و گفته «اسناد و مدارک کافی و قابل اعتماد» را «جدیتر» مطالبه میکند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در اولین سخنرانی بعد از اعلام اسامی هفت نامزد تایید صلاحیتشده از سوی شورای نگهبان، از عملکرد این شورا دفاع کرده بود، اما در سخنرانی بعدیاش و به طور تلویحی از آقای لاریجانی دلجویی کرد.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران که قرار است روز ۲۸ خرداد برگزار شود از سوی شمار زیادی از چهرههای برجسته و تشکلها و احزاب با گرایشهای سیاسی مختلف در داخل و خارج از کشور تحریم شده است.