بیش از ۱۰ ماه پس از تهاجم روسیه به اوکراین، مقامات روسی همچنان به ارائه توجیهات نادرست برای تهاجم خود ادامه میدهند. آخرین مورد از نیکولای پاتروشف، مشاور ارشد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، شنیده شده است.
پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه است و همواره در مورد جنگ اطلاعات نادرست پخش می کند.
پاتروشف در مصاحبه با روزنامه دولتی روسی «آرگومنتی فاکتی»، گفت که روسیه با اوکراین نمیجنگد بلکه در جنگ با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، است.
این دروغ است.
اعضای ناتو با ارائه کمک های نظامی به اوکراین در دفاع از خود کمک کردهاند و برخی تحلیلگران میگویند که این یک جنگ نیابتی است. اما شواهد نشان میدهد روسیه امیدوار بود که به سرعت سراسر اوکراین را تصرف و دولت اوکراین را برکنار کند.
جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده، به روسیه برای حمله به اوکراین هشدار داد و پیشبینی کرد که چنین جنگی موجب «رنج گسترده انسانی و تضعیف جایگاه روسیه» خواهد شد. او همچنین به مسکو هشدار داد که تهاجم به اوکراین «هزینه های آنی و شدید برای روسیه» به همراه خواهد داشت.
روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد، چند روز قبل از تهاجم، مقامات اطلاعاتی اروپایی و آمریکایی گفتند که پوتین با این باور که ایالات متحده تحریم های شدیدی را علیه روسیه اعمال نخواهد کرد، جسور شده است.
نقشههای جنگی روسیه که بعداً نیویورک تایمز به آنها دسترسی پیدا کرد نشان داد که مسکو انتظار داشت ظرف چند روز اوکراین را تصرف کند.
ضدحملههای اوکراینی با کمکهای نظامی غرب، به تدریج روسها را از مناطق اطراف کییف بیرون راندند و مسکو مجبور به «عقبنشینی تحقیرآمیز» از پایتخت منطقه خرسون شد.
شکی نیست که وضعیت اوکراین بدون تسلیحات نظامی، سامانههای پدافند هوایی، و توپخانهای که از آمریکا، بریتانیا و سایر کشورها سرازیر شده است، وخیم میشد. اما اوکراین هنوز با خطر مواجه است.
با این که تکتک اعضای ناتو در حال ارسال تسلیحات و سایر کمکها به اوکراین هستند، خود ناتو میگوید که نقشی تدافعی و هماهنگکننده دارد. ناتو هیچ سربازی را به این جنگ نفرستاده و هیچ اقدام مستقیمی علیه روسیه انجام نداده است.
کمک های ایالات متحده به اوکراین تاکنون تنها نزدیک به ۶ درصد از هزینههای دفاعی ایالات متحده را تشکیل میدهد. با این حال، تأثیر حمایت غرب در جنگ اوکراین گسترده بوده است.
ادعای روسیه با توجه به این واقعیت هم رد میشود که ایالات متحده با محدود کردن تسلیحات ارائه شده عمدتاً به تسلیحات دفاعی که برای حمله به خاک روسیه نیست، به دنبال جلوگیری از تشدید تنش بوده است.
بایدن هشدار داد که دادن چنین تسلیحاتی به اوکراین ممکن است به ناخشنودی سایر اعضای ناتو که «به دنبال جنگ با روسیه نیستند» بیانجامد.
ایالات متحده همچنین برنامه لهستان، یکی از اعضای ناتو، برای ارسال جتهای جنگنده به اوکراین را متوقف کرد تا از این تصور که ناتو مستقیماً درگیر این جنگ شده است، اجتناب شود.
این مطلب برگردان بخشی از پژوهش انجامشده در سایت «پالیگرف»، پروژه راستیآزمایی صدای آمریکا، است.