روزنامه کیهان که مدیر مسئول آن برگزیده رهبر جمهوری اسلامی است، در سرمقاله روز پنجشنبه خود تشدید برخوردهای حکومتی را با چهرههای سرشناس ایرانی که درباره مسمومیتهای عمدی در مدرسهها اظهارنظر کردهاند، خواستار شد.
در یادداشت روز پنجشنبه ۲۵ اسفند کیهان روزنامه وابسته به علی خامنهای با اشاره به آغاز برخوردها با آن چه «شایعهسازی و دروغپردازی سلبریتیهای دارای زیست مجازی» خوانده شده، تأکید شده که پس از «تحمیل هزینههای اجتماعی زیاد»، «باید با کسانی که بارها و در موضوعات مختلف با رفتار و گفتار نامناسبشان نشان دادهاند صلاحیت اظهارنظر در موضوعات مختلف و داشتن صفحات مجازی را ندارند نیز همانطور برخورد شود.»
در سرمقاله کیهان با تیتر «رانندگی بدون گواهینامه در جاده مجازی»، افزوده شده است: «قطعا محرومیت مدتدار یا دائم از جولان بیضابطه در فضای مجازی و داشتن صفحاتی که جز سیاهنمایی و ایجاد ناامنی روانی کارکردی برای جامعه ندارند، برای کسانی که همه هویت و سرمایه خود را در این فضا یافتهاند، بسیار موثرتر از هر تذکر و تعهد و مماشاتی است.»
به ادعای روزنامه تحت مدیریت حسین شریعتمداری، «این محدود کردن آزادی نیست. مراقبت از مردم و جامعه در مقابل تجاوز لاابالیها به حریم آنها است.»
در روزهای گذشته، با اعلام جرم دادستانی تهران علیه شماری از چهرههای سرشناس و رسانههای معترض به مسمومیت دانشآموزان، برای برخی از آنها از جمله رضا کیانیان و صادق زیباکلام، پرونده قضایی تشکیل شد.
همچنین دست کم دو روزنامهنگار در رابطه با اطلاعرسانی درباره مسمومیت گسترده دانشآموزان بازداشت شدهاند و بنا بر گزارشها، رسانههای پیگیر مسمومیتها نیز «متهم» شدهاند.
به اذعان مقامات رسمی جمهوری اسلامی، تاکنون دستکم ۱۳ هزار دانشآموز در جریان حملات شیمیایی با گازهای مشکوک به مدرسههای ۲۶ استان ایران که از ۹ آذر جریان دارد، مسموم شدهاند.
مقامات رسمی تاکنون بارها اظهاراتی متناقض درباره پیگیری این حملهها داشتهاند و تلاش کردهاند با واژهسازیها و فرافکنی، این حملات را بیاهمیت جلوه دهند.
سخنگوی قوه قضاییه به کار بردن کلیدواژه «بدحالی» را به جای مسمومیت دانشآموزان پیشنهاد داده و سخنگوی فرماندهی انتظامی حملات شیمیایی به مدرسهها را به «بُمبَکِ بدبو» نسبت داده است.
همچنین، محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون حقیقتیاب بررسی علت مسمومیت دانشآموزان، بخشی از مسمومیتها را ناشی از «نفتالین» و «مادهای به نام برنج» دانسته و بخشی را نیز به «شیطنت دانشآموزان» نسبت داده است، در حالی که پیش از آن اعلام کرده بود این مسمومیتها «عمدی» است.
همچنین ببینید: مسمومیت ۱۳هزار دانشآموز؛ فرماندهی انتظامی: ۱۱۰ «خاطی» بازداشت و هزاران «بُمبَک بدبو» جمع شد
در این حال، پارلمان اروپا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامهای حمله با «مواد شیمیایی سمی» به «هزاران» زن و دختر ایرانی را «اقدامی وحشیانه» برای بازداشتن زنان و دختران از آموزش و ساکت کردن آنان توصیف کرد و آن را «به شدیدترین وجه» محکوم کرد.
همچنین ببینید: پارلمان اروپا «حمله با مواد شیمیایی سمی» به «هزاران» دختر در ایران را «وحشیانه» توصیف کرد