بلاتکلیفی مال‌باختگان کوروش کمپانی؛ قوه قضاییه: چهره‌های مشهور پول حاصل از تبلیغات را به دولت بدهند

مالباختگان کوروش کمپانی

با وجود هزاران شاکی مال‌باخته شرکت کوروش کمپانی، قوه قضاییه می‌گوید برخی اموال منقول این شرکت را توقیف کرده و چهره‌های مشهور نیز باید درآمد حاصل از تبلیغات برای آن را به صندوق دولت تحویل بدهند.

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۳۰ بهمن در جریان نشست رسانه‌ای هفتگی خود درباره «کوروش کمپانی» که این روزها پرونده فساد مالی آن خبرساز شده، گفت که مدیرعامل این شرکت «پنج ماه قبل» و پیش از وارد شدن ضابطان قضایی به پرونده «از کشور خارج شده است.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا و به گفته این مقام قضایی، «وزارت اطلاعات گزارش‌دهنده این پرونده بوده» و رسیدگی به آن از آبان سال جاری آغاز شده است؛ در حال حاضر امیرحسین شریفیان «به اتهام کلاهبرداری تحت تعقیب است» و «اموال منقول این شرکت» از جمله «قایق‌هایی در جزیره کیش» توقیف شده است.

در حالی که امیرحسین شریفیان، مالک کوروش کمپانی اعلام کرده بود پدرش در این پرونده بازداشت شده، سخنگوی قوه قضاییه بدون ذکر نسبت، اعلام کرد «یکی از منسوبان مدیرعامل این شرکت» که «در صدد فروش و انتقال» دارایی او بوده، «به اتهام معاونت در بزه کلاهبرداری بازداشت شده است.»

بر اساس اعلام قوه قضاییه، تا کنون «هزار و ۵۰۰ نفر در تهران» علیه کوروش کمپانی شکایت کرده‌اند و با شناسایی و توقیف اموال شرکت، «برای توزیع اموال بین مال‌باختگان اقدام می‌شود.»

همچنین، ستایشی تأکید کرد که «چهره‌های هنری و ورزشی» تبلیغ‌کننده برای کوروش کمپانی، «باید مبالغی را که برای تبلیغات این شرکت دریافت کرده‌اند، به صندوق دولت برگردانند.»

در این حال، گزارش‌های غیررسمی حاکی از آن است که مال‌باختگان کوروش کمپانی همچنان بلاتکلیف هستند و چند تن از آنان در پی اعلام خبر کلاهبرداری کوروش کمپانی و متواری شدن مالک آن اقدام به خودکشی کرده‌اند.

همچنین، برخی کاربران مدارکی را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد قوه قضاییه برای ثبت هر شکایت در این پرونده «بابت هزینه خدمات قضایی» مبلغ «۲۳۰ هزار تومان» دریافت می‌کند.

همچنین ببینید: قوه قضائیه برنده کلاهبرداری «کوروش کمپانی»؛ ۴۶ میلیارد تومان هزینه ثبت شکایت مال‌باختگان 

در این حال، خبرگزاری تسنیم به نقل از ابوالفضل نصیری، مدیرکل ثبت شرکت‌های سازمان ثبت اسناد، اعلام کرد که نام شرکت کوروش کمپانی اساسا «جعلی است» و امیرحسین شریفیان، شرکتی به نام «کوروش پردازان آی‌سا» ثبت کرده است.

پیشتر روزنامه فرهیختگان، گزارش داده که در چند سال گذشته «۳۲ مورد کلاهبرداری» در ایران رخ داده که «هر کدام بیش از چند هزار مال‌باخته» بر جا گذاشته است.

این در حالی است که مقامات قضایی جمهوری اسلامی برای مواردی از سرقت‌های جزئی مجازات‌هایی از جمله قطع انگشتان دست را اجرا می‌کنند.

همچنین ببینید: سازمان حقوق بشر ایران: حکم قطع انگشتان دست یک زندانی به اتهام «دزدیدن پنج گوسفند» اجرا شد

بنا بر گزارش‌های پیشین صدای آمریکا، نام شرکت‌های متعدد دیگری از جمله ریحان تاک، رضایت خودرو، کینگ مانی، کریپتولند، و آمیتیس، به عنوان اختلاس‌گران و کلاهبرداران مطرح شده و اعتراضات مال‌باختگان در شهرهای مختلف ایران را به دنبال داشته است.

احمد علوی، استاد و پژوهشگر اقتصادی در دانشگاه‌های سوئد، درباره کلاهبرداری «کوروش کمپانی» به صدای آمریکا گفته که کل حاکمیت جمهوری اسلامی در پس این‌گونه موارد فساد، تبهکاری، و ناامنی اقتصادی است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

احمد علوی درباره «کوروش کمپانی»: کل حاکمیت در پس این‌گونه تبهکاری‌ها و ناامنی‌های اقتصادی است