گروهی از مالباختگان صرافی کریپتولند روز چهارشنبه در مقابل دفتر معاون اول قوه قضاییه در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
معترضان مالباخته این صرافی روز چهارشنبه ۱۹ بهمن در حالی که کفن پوشیده بودند، شعارهایی از جمله «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»، «کریپتولند رو بستند، رو پول ما نشستند»، و «داد بزن، حقت رو فریاد بزن» دادند.
بر اساس پلاکاردی که معترضان در دست دارند، آنها میگویند، «۲۱ ماه پیش قوه قضاییه و سپاه با بازداشت مالک صرافی کریپتولند، سرمایه ۲۵ هزار نفر را مسدود کردهاند» و «با ریزش بازار و تورم، دارایی مردم نابود» شده است و همان «اندک سرمایه باقیمانده» را هم نمیدهند.
مالباختگان صرافی کریپتولند پیش از این نیز بارها کنشهای اعتراضی داشتهاند، از جمله روز دوازدهم بهمن در مقابل دادسرای جرایم اقتصادی تجمع کردند.
این معترضان با طرح پرسشهایی از جمله «ماجرای دزدی سرهنگ پاسدار بهنام حاجیپور چیست؟» و «اموال کاربران کریپتولند کجاست؟» پاسخگویی رئیس قوه قضاییه را خواستار شدهاند و میگویند پس از دو سال وعده مقامات، هنوز پول آنها بازگردانده نشده است.
بنا بر اعلام مرکز بررسی جرایم سازمانیافته سایبری که زیرمجموعه اطلاعات سپاه پاسداران است، سینا استوی، مدیرعامل صرافی رمزارز کریپتولند، در اردیبهشت ۱۴۰۰ با اتهام «اخلال در نظام اقتصادی» با دستور «دادسرای ویژه جرایم اقتصادی» بازداشت شد.
سینا استوی چهره شناخته شدهای نبود، تا این که در بهار ۱۴۰۰ اعلام شد او نخستین توییت جک دورسی، موسس توییتر را به قیمت ۲.۹ میلیون دلار خریده است. او بعد از این خرید، اهمیت نخستین توییت را با تابلو «مونالیزا» اثر لئوناردو داوینچی مقایسه کرده بود.
سینا استوی ۳۰ ساله فارغالتحصیل رشته مدیریت بازرگانی است. شرکت «یکتا اکسیر سبز» متعلق به او، با نام تجاری صرافی کریپتولند که چهار سال از فعالیت آن میگذشت، پلتفرمی برای تبادل رمزارز بود که با دریافت کارمزدی «بسیار کم»، بیش از ۳۰۰ رمزارز را پشتیبانی میکرد و بیش از ۲۰۰ هزار کاربر ایرانی در سراسر دنیا مشتری آن بودند؛ تا این که در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ فعالیت آن با بازداشت مدیرعاملش متوقف شد.