یک عضو جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا، روز سهشنبه شانزدهم خرداد، با انتشار توییتی به تحریم افراد و نهادهای مرتبط یا برنامه موشکی جمهوری اسلامی واکنش نشان داد.
سناتور جیم ریش، با یادآوری اینکه ممنوعیتها علیه موشکهای بالستیک ایران در ماه اکتبر سال جاری میلادی منقضی میشوند، گفت: «به غروب خطرناک دیگری از برجام نزدیک میشویم.»
او با اشاره به تحریمهای جدید افزود: «در شرایطی که تحریمهای امروز، یک شروع محسوب میشود، دولت جو بایدن گرفتار شده و نتوانسته است استراتژی گستردهتری در مورد ایران ارائه دهد.»
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا، «اوفک»، روز سهشنبه یک شبکه شامل ۷ فرد و ۶ نهاد در ایران، چین و هنگکنگ را در رابطه با برنامه موشکی بالیستیک جمهوری اسلامی مورد تحریم قرار داد.
بر اساس بیانیه «اوفک»، این شبکه ضمن انجام معاملات مالی، زمینه برای تهیه قطعات حساس و نیز فن آوری لازم را برای بازیگران کلیدی در برنامه توسعه موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی، شامل وزارت دفاع و سازمان های وابسته به آن، صنایع شیمیایی پارچین، سازمان صنایع هوا فضا، صنایع الکترونیک ایران، و پ ب صدر، تسهیل کرده است.
اوفک تأکید کرد که صنایع شیمیایی پارچین، عنصر اصلی این شبکه و تولیدکننده مهمات، مواد منفجره و پیشران جامع برای موشک است.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور مالی و تروریسم، گفت: «این اقدام، نشانگر تعهد آمریکا به پاسخ گویی به فعالیت های بی ثبات کننده در منطقه و تهدید امنیت شرکا و متحدان کلیدی ایالات متحده است.»
آقای نلسون افزود: ایالات متحده به شناسایی و هدف قرار دادن شبکه های غیر مشروع فراملی که به طور مخفیانه، حامی برنامه تولید موشک های بالیستیک ایران و سایر برنامههای نظامی آن کشور هستند، ادامه خواهد داد.
فعالیتهای موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی طی سالهای گذشته از جدیترین دلایل نگرانی کشورهای غربی نسبت به تهران بوده و موجب وضع چند بسته تحریم علیه جمهوری اسلامی از سوی این کشورها شده است.
چندی پیش و با تداوم نگرانیها نسبت به برنامههای تسلیحاتی ایران، شماری از قانونگذاران آمریکایی، طرحی دو حزبی را برای تحریم طیف گستردهای از فعالیتهای موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ارائه کردند.
ایالات متحده تاکنون تحریمهای متعددی را بر دستاندرکاران و حامیان برنامه تسلیحاتی جمهوری اسلامی، به ویژه برنامه موشک بالستیک، وضع کرده است.