در پی ادعای کره شمالی مبنی بر آزمایش موفقیت آمیز یک بمب هیدروژنی، توکیو و واشنگتن روز پنجنشبه اعلام کردند که رهبری اقدامات بین المللی علیه پیونگ یانگ را از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد بر عهده خواهند گرفت.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن روز پنجشنبه در جلسه پارلمان آن کشور گفت، توکیو تصمیم گرفته است در مقابله با آزمایش بمب هیدروژنی توسط کره شمالی اقداماتی ویژهای علیه پیونگ یانگ اتخاذ کند.
وی اضافه کرد در مکالمهای که با باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا داشته، علاوه بر این اقدامات، هر دو کشور توافق کردند که اقدامات مشترکی نیز از طریق شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی به کار ببندند.
نخست وزیر ژاپن با بیان این که واشنگتن و توکیو توافق کردند از طریق شورای امنیت رهبری اقداماتی را علیه پیونگ یانگ برعهده بگیرند، تاکید کرد "من بار دیگر از حمایت ایالات متحده از ژاپن مطمئن شدم."
جان کری وزیر خارجه ایالات متحده آزمایش هستهای روز چهارشنبه کره شمالی را "بسیار تحریک آمیز" خواند و آن را تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی دانست و گفت این اقدام ناقض قطعنامههای شورای امنیت است.
انتظار میرود شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی موضوع و تهیه تحریمهای جدید علیه کره شمالی، نشستی ویژه برگزار کند.
روز چهارشنبه زمین لرزه نسبتا قدرتمندی در کره شمالی ثبت شد و اندکی پس از آن، پیونگ یانگ اعلام کرد که یک بمب هیدروژنی را با موفقیت آزمایش کرده است.
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز گذشته درباره ادعای کره شمالی ابراز تردید کرد و گفت "تجزیه و تحلیلهای اولیه از آزمایش هستهای روز چهارشنبه کره شمالی با ادعای پیونگ یانگ درباره آزمایش موفقیت آمیز بمب هیدروژنی مطابقت ندارد."
وی افزود " طی ۲۴ ساعت گذشته هیچ اتفاقی در کره شمالی روی نداده که موجب شود ایالات متحده درباره توانایی فنی و نظامی این کشور ارزیابی مجددی داشته باشد."
ایالات متحده، از پایگاه خود در جزیره اوکیناوا در ژاپن، هواپیماهایی را برای راستی آزمایی از ادعای کره شمالی اعزام کرده است.
سئول همسایه جنوبی پیونگ یانگ نیز اعلام کرد از روز جمعه، پخش برنامه های تبلیغاتی از طریق بلندگوهای نصب شده در نوار مرزی با کره شمالی را آغاز خواهد کرد.