ضرورت ارتقاء سطح ایمنی نیروگاه فوکوشیما

شماری از اعضای پنل بهبود شرایط فوکوشیما

عده ای معتقدند که برگزاری جلساتی درباره گذشته و آینده فوکوشیما، تنها بخشی از تشریفات اداری است و با عمل تفاوت فراوان دارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ژاپن از رئیس نیروگاه اتمی فوکوشیما خواسته تا گام های جدی تری در راستای کاهش از میزان خطای انسانی که در این نیروگاه سبب حوادث متعددی شده، بردارد.

بررسی ها نشان داده که مشکلات و حوادث فوکوشیما عمدتا به سبب خطای انسانی رخ داده است.

رئیس نیروگاه فوکوشیما به سهل انگاری کارکنان به عنوان سبب چنین خطاهایی اشاره کرده است اما رئیس سازمان انرژی اتمی ژاپن چنین خطاهایی را ناشی از نبود احساس مسئولیت لازم و وجدان کاری کافی در میان کارکنان می داند.

رئیس سازمان انرژی ژاپن قول داده که شماری از کارکنان و کارگران دیگر نیروگاه های ژاپن را راهی فوکوشیما کند تا کمبود نیروی انسانی این نیروگاه جبران شود و احتمال خطا در آن کاهش یابد.

از سوی دیگر تنها طی سال اخیر بیش از ۷۰۰ تن از کارکنان نیروگاه فوکوشیما، کار خود را ترک کرده اند و یا تغییر شغل داده اند یا ترجیح داده اند در جایی دیگر مشغول کار شوند.

معاون تپکو، سازمان برق منطقه ای ژاپن، گفته است که جذب نیروی کافی برای کارآمد کردن نیروگاه فوکوشیما و کاستن از شمار خطاهایی که در آن رخ می دهد، به دست کم دو تا سه سال زمان نیاز دارد.

نشست و گفت و گو میان رئیس تپکو و مدیر نیروگاه فوکوشیما پس از مدت طولانی انجام شده و اصولا چنین ملاقاتی نامعمول است. انتقادهای فراوانی که به مدیریت نیروگاه فوکوشیما وارد شده اما، سبب آن شده که چنین نشستی لازم تلقی شود. با این وصف، عده بسیاری نسبت به نتایج چنین نشستی بدبینند و معتقدند تفاوتی در اصل موضوع ایجاد نخواهد شد.

منتقدان عملکرد نیروگاه های اتمی ژاپن برآنند که جلساتی از این دست با این هدف برگزار می شود که ظاهر امر بهتر جلوه کند و گفته شود که در چارچوب کاغذبازی های اداری، گام های لازم برداشته می شود. اما این که در عمل تا چه اندازه این گام ها واقعا عملی باشد، امری ناروشن است.

تپکو اذعان کرده که در مخارج لازم برای اداره فوکوشیما صرفه جویی شده و قول داده که این دست صرفه جویی ها متوقف شود. پیشنهادی نیز مبنی بر آن مطرح شده که میزان تششع رادیواکتیو در سراسر نیروگاه کاهش یابد تا بر چهره داشتن دائمی ماسک صورت برای کارکنان ضروری نباشد.