شورشیان «دولت اسلامی» روز یکشنبه با حمله به یک پایگاه هوایی مهم در شمال سوریه، آن را از دست ارتش درآورند. به گفته دیده بان حقوق بشر سوریه در جریان درگیری بر سر تصرف پایگاه، که چند روز به طول انجامید، بیش از ۵۰۰ نفر کشته شدند.
بنا به گزارش دیده بان حقوق بشر سوریه، از سه شنبه پیش که شبه نظامیان «دولت اسلامی» به پایگاه هوایی «طبقه» در نزدیکی شهر رقه حمله کردند، دستکم ۳۴۶ عضو داعش و بیش از ۱۷۰ نیروی دولتی کشته شده اند. درگیری برسر پایگاه طبقه یکی از خونین ترین درگیری ها از آغاز جنگ داخلی در سوریه بوده است.
«دیده بان»، که مقر آن در بریتانیاست و از طریق منابعی در سوریه خشونت ها در آن کشور را زیر نظر دارد، گفته روز یکشنبه درگیری به داخل پایگاه کشیده شد.
«طبقه» آخرین و مهمترین پایگاه باقی مانده در دست نیروهای سوری در منطقه بود. تعداد زیادی جنگنده، هلیکوپتر، تانک، و دیگر مهمات جنگی ارتش سوریه در این پایگاه نگهداری می شد. بقیه پایگاه ها و بیشتر مناطق شمالی و شرقی کشور پیشتر به تصرف دولت اسلامی درآمده، و هم اینک نزدیک به یک سوم خاک سوریه در اشغال شورشیان «دولت اسلامی» است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در شهر رقه، که یکی از سنگرهای دولت اسلامی است، بعد از تصرف پایگاه طبقه صدای شلیک تیرهای هوایی و شادی عده ای از مردم شینده می شد، و از بلندگوی تعدادی از مساجد بانگ «الله اکبر» بلند شد.
شاهدان عینی به رویترز گفته اند شبه نظامیان داعش سرهای بریده سربازان ارتش سوریه را در میدان اصلی شهر می گرداندند. آنها همچنین گفته اند نیروی هوایی سوریه پیش از ظهر مناطق اطراف پایگاه را بمباران هوایی کرده بود؛ اما شورشیان به رغم حملات هوایی و دادن کشته های فراوان توانستند پایگاه را اشغال کنند. داعش به کمک جنگ افزارهایی که از حمله به عراق به غنیمت گرفته، در هفته های اخیر سه پایگاه نظامی سوریه را به تصرف درآورده است.
تلویزیون دولتی سوریه با اعلام خبر اشغال پایگاه طبقه گفته ارتش در حال سازماندهی مجدد برای حمله به پایگاه است. رسانه های سوریه به نقل از یک منبع نظامی گفته اند «فرودگاه با موفقیت تخلیه شده» و ارتش به حمله به مواضع «گروه های تروریستی» که متحمل تلفات و خسارات سنگینی در آن منطقه شده است، ادامه می دهد.
منابع نزدیک به دولت سوریه می گویند دمشق بر این باور است که فشار داعش برای تغییرات در خاورمیانه، نهایتاً غرب را به توافق با بشار اسد وادارد چون به نظر دولت، این تنها راه برخورد با خطری است که از جانب آن گروه منطقه و کشورهای غربی را تهدید می کند.
در خبری دیگر، پیکارجویان «دولت اسلامی» پس از درگیری با شورشیان گروه رقیب موسوم به جبهه نصرت در شهر حمص، به دستور ابوبکر البغدادی، فرمانده گروه، ستادهای خود را در آن شهر به جبهه نصرت واگذار کردند و از آنجا خارج شدند. جبهه نصرت جناح نظامی القاعده در سوریه است.
علاوه بر جبهه نصرت، گروه های شورشی دیگری که از حمایت غرب برخوردارند هم علیه «دولت اسلامی» وارد کارزار شده اند.
فعالان سیاسی و حقوق بشری در سوریه ارتش را متهم کرده اند که از رویارویی با دولت اسلامی طفره می رود، در حالی که علیه گروه های دیگر مخالف بشار اسد جنگیده و آن ها را تضعیف کرده است.