مالکی: «دولت اسلامی» تمام منطقه را تهدید می‌کند

Une femme manifeste sa joie à l’annonce de la fin de l’épidémie d’Ebola à Freetown, Sierra Leone, 7 novembre 2015. (AP Photo/Aurelie Marrier d'Unienvil)

نخست وزیر عراق هشدار داد اقدام یک گروه افراطی در اعلام «دولت اسلامی» در سرزمین‌هایی که در عراق و سوریه تصرف کرده است، تمام منطقه را تهدید می‌کند.

گروه افراطی سنی «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش)، چند روز پیش گفت در مناطقی که تحت کنترل خود دارد یک «خلافت اسلامی» یا «دولت اسلامی» که بر اساس قوانین شرع اداره خواهد شد، تشکیل داده است و ابوبکر البغدادی، رهبر آن گروه را نیز به عنوان «خلیفه» معرفی کرد و از کلیه مسلمانان خواست با او بیعت کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نوری المالکی روز چهارشنبه در سخنرانی هفتگی خود گفت این اعلام گروه پیکارجو «پیامی به تمام کشورهای منطقه است که شما اینک در داخل دایره قرمز قرار دارید.»

داعش، با حمایت دیگر پیکارجویان سنی، در هفته‌های اخیر بر بخش‌های بزرگی از شمال و غرب عراق، از جمله شهر موصل، مسلط شده است.

به نظر می‌رسد دست کم در حال حاضر، حملات برق‌آسای داعش در عراق، در حالی که به نواحی شیعه‌نشین نزدیک می‌شود و سعی دارد کنترل خود بر مناطقی که هم اکنون در تصرف خود دارد را مستحکم کند، متوقف شده است.

آسوشیتدپرس می‌گوید مالکی در آنچه به نظر می‌رسد کوششی برای دور کردن برخی از متحدان داعش در میان عشایر سنی باشد، برای «تمام عشایر و مردمی که در هیچ اقدامی علیه حکومت شرکت نداشتند، به جز آنهایی که مرتکب قتل و خونریزی شده‌اند»، پیشنهاد بخشودگی کرد.

با دستاوردهای اخیر، داعش اینک سرزمینی که از شمال سوریه تا حومه بغداد، در مرکز عراق، امتداد دارد را تحت کنترل خود دارد. به نوشته خبرنگار آسوشیتدپرس این تحول لرزه‌هایی را به سراسر منطقه، بویژه در پایتخت‌های همسایگان عراق – عربستان سعودی، اردن و ایران – ارسال کرده است.

آمریکا نیز حوادث عراق را از نزدیک زیر نظر دارد. باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده در ارسال کمک‌های نظامی بیشتر به عراق تردید داشته است، زیرا این نگرانی را دارد که آمریکا به جنگ طولانی دیگری در خاورمیانه کشیده شود. با این حال حدود ۷۰۰ مشاور نظامی به عراق فرستاده است. پهپادهای آمریکایی نیز روزانه برای جمع آوری اطلاعات ده‌ها پرواز شناسایی در آسمان عراق انجام می‌دهند.