لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۱

شورشیان سوریه: خلافت اسلامی باطل است


همه گروه های امضاکننده بیانیه از دیماه به این سو با داعش در ستیز بوده اند

گروه های مختلف شورشیان سوریه ادعای پیکارجویان مسلح سنی «دولت اسلامی عراق و شام»(داعش) مبنی بر برپایی دولت خلافت اسلامی را «از لحاظ قانونی و منطقی» باطل خواندند. داعش، که نامش را به «دولت اسلامی» عوض کرده، روز یکشنبه، ۸ تيرماه (۲۹ ژوئن) ادعا کرد که مرزهای خلافتش از شمال سوریه تا استان دیاله در شمال شرقی بغداد است، و همه مسلمانان جهان را به بیعت فراخواند.

در میان امضاکنندگان بیانیه علیه «دولت اسلامی»، نام گروه موسوم به «جبهه اسلامی»، بزرگترین ائتلاف مخالفان دولت بشار اسد، و «مجلس شورای مجاهدین شرقیه» که در استان دیرالزور در نزدیکی مرز عراق فعالیت دارد و جبهه النصره – گروه اسلامگرای وابسته به القاعده – بخشی از آن است، دیده می شود.

در بیانیه، که امضای شخصیت های مذهبی گروه های اسلامگرا را دارد، آمده است که اعلامیه داعش «نظر ما نسبت به گروه یا نحوه برخوردمان با آن را عوض نمی کند.»

بیانیه همچنین به مسلمانان و گروه های جهادی هشدار می دهد که توانایی ها و قابلیت های خود را در اختیار «دولت اسلامی» نگذارند.

همه گروه های امضاکننده بیانیه از دیماه به این سو با داعش در ستیز بوده اند. این گروه ها گفته اند اعلام «خلافت» موجب تفرقه می شود و انقلاب در سوریه و عراق را عقیم می گذارد.

گروه «دولت اسلامی» که در عراق ریشه گرفته، در هفته های اخیر حملات سنگینی را علیه دولت بغداد براه انداخته و بخش های بزرگی از کشور را تصرف کرده است.

یک سال پیش، گروه های شورشی سوریه از «دولت اسلامی» استقبال کردند و برای سرنگون کردن دولت بشار اسد، آن گروه را هم به جمع خود پذیرفتند. اما وقتی سوء رفتار سازمان یافته و سطله طلبی گروه مشخص شد، همگی علیه آن به پاخاستند.

بیانیه گروه های شورشی سوریه یک روز بعد از اعلام «خلافت اسلامی» از سوی «دولت اسلامی» در سوریه و عراق و معرفی ابوبکر البغدادی به عنوان «خلیفه» و «رهبر مسلمانان جهان» منتشر شد.

جنگ سوریه در ابتدا جنبشی صلح آمیز برای کناره گیری اسد از قدرت بود؛ ولی با سرکوب وحشیانه مخالفان توسط نیروهای دولتی، به یک جنگ داخلی تمام عیار تبدیل شد، که حاصل آن صدها هزار کشته و زخمی، و میلیون ها آواره در کشورهای همسایه و سراسر جهان بوده است.

خشونت ها در سوریه گروه های مسلح اسلامگرا و جهادی را جلب کرده که «دولت اسلامی» یکی از افراطی ترین آنهاست. این گروه هزاران سوری از مردم عادی تا شورشیان گروه های اوپوزیسیون را ربوده و در مناطق تحت کنترل افرادی را در انظار عمومی اعدام کرده است.

«دولت اسلامی» هم اینک استان استراتژیک رقه در شمال سوریه، و مناطق وسیعی از استان نفتخیر دیرالزور در مرز عراق، و بخش هایی از حلب را در کنترل دارد.

«دولت اسلامی» در حمله به عراق موفق شد مقادیر زیادی سلاح سنگین، از جمله زره پوش های ساخت آمریکا را از سربازان فراری ارتش آن کشور به چنگ آورد، و همین اعتماد گروه به خود را بیشتر کرد.

فعالان سوری روز دوشنبه گزارش دادند که «دولت اسلامی» یک رژه بزرگ نظامی در شهر رقه به راه انداختند و سلاح های سنگینی را که در عراق به تصرف درآورده و به سوریه منتقل کرده اند، به نمایش گذاشتند.

XS
SM
MD
LG