انفجار چند بمب در گوشه و کنار بغداد و رمادی ۲۰ کشته برجاگذاشت که پنج نفر از آنها نظامی بودند. فرد یا گروهی مسئولیت حملات را برعهده نگرفته، ولی خبرگزاری رویترز به نقل از پلیس عراق میگوید حملات روز شنبه مشابه حملات شورشیان «دولت اسلامی» بوده است.
ساعاتی بعد از بمبگذاریها، یک شبکه خبری وابسته به تلویزیون العربیه عربستان سعودی گزارش داد نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا یکی از محلهای اجتماع شورشیان را در استان انبار هدف قرار دادند که احتمال میرود ابوبکر البغدادی هم در آنجا بوده باشد. ارتش آمریکا و مقامات امنیتی عراق هنوز این خبر را تأیید یا تکذیب نکردهاند.
پلیس گفته در دو محله عمدتاً شیعهنشین عامل و الامین در پایتخت عراق، دو انفجار جداگانه رخ داد که مرگ شهروندان غیرنظامی را در پی داشت. یکی از انفجارها توسط یک بمبگذار انتحاری انجام شد، و دیگری توسط یک خودروی بمبگذاری شده صورت گرفت.
حمله یک بمبگذار انتحاری به یک پست بازرسی در شهر رمادی مرگ پنج سرباز را در پی داشت. به گفته یک مقام پلیس عراق «قبل از انفجار پست بازرسی، چند خمپاره به آن اصابت کرد، و بمب بمبگذار انتحاری خودروی نظامی را به آن کوبید. چند سرباز خود را به محل انفجار رساندند، و درگیری نزدیک به یک ساعت ادامه داشت.»
مقامات عراق و کشورهای غربی میگویند حملات هوایی نیروهای ائتلافی به رهبری آمریکا برای شکست دادن پیکارجویان خلافت خودخوانده اسلامی در آن کشور کافی نیست.
عراق برای مقابله با تهدید فزاینده داعش باید نیروهای نظامی و امنیتی خود را تقویت کند.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا اعزام ۱.۵۰۰ نیروی دیگر به عراق را تصویب کرد. با اعزام این عده، شمار نیروهای آمریکایی مستقر در عراق به دو برابر میرسد. وظیفه نیروهای آمریکایی مشاوره و بازآموزی سربازان عراقی برای مبارزه با شورشیان «دولت اسلامی» است.
از زمان شروع جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۲) و سقوط صدام حسین، آمریکا ۲۵ میلیارد دلار صرف ارتش عراق کرده است.
واشنگتن از دولت شیعه عراق خواسته است تا با طوایف سنی در استان انبار – که به نیروهای آمریکایی در دفع القاعده کمک کردند – در مبارزه علیه شورشیان داعش متحد شود.
فرمانده نیروهای واکنش سریع پلیس در استان انبار گفته نیروهای امنیتی موفق شدهاند هشت روستا را از کنترل شورشیان خارج کنند.