شاخص کل بورس تهران در پی افزایش در ماه های اخیر، روز چهارشنبه ۲۹ دی ماه، در آخرین روز کاری بازار سهام کشور، برای اولین بار از مرز ۲۰ هزار گذشت، و رکوردی تازه در تاریخ بورس ایران ثبت شد.
از ابتدای سال جاری خورشیدی تا کنون شاخص کل سازمان بورس و اوراق بهادار تهران حدود ۸ هزار واحد افزایش یافته است.
خبرگزاری فارس ظهر روز چهارشنبه ۲۹ دی ماه، اعلام کرد، «سهامداران بورس از اول سال تا امروز، به ازای هر ده میلیون تومان سرمایه گذاری شش میلیون تومان سود بدست آورده اند.»
به عبارتی دیگر، سرمایه گذاران بورسی در این مدت سودی ۶۰ درصدی داشته اند.
سعید لیلاز، تحلیل گر مسايل اقتصادی، روز یکشنبه ۲۶ دی ماه، در تازه ترین گفت و گويش با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی فرارو، بخش مهمی از رونق بورس تهران را ناشی از رکود در سایر بخش ها دانست، و اظهار داشت، «بخشی از آن چه فعالیت سوداگرانه نام دارد در بورس متمرکز شده است.»
این تحلیل گر اقتصادی ادامه داد، «در کنار صفر بودن نرخ رشد اقتصادی، نسبت سرمایه گذاری به تولید ناخالص داخلی و میزان هزینه های مصرفی بخش خصوصی هم در حال کاهش است. در این حالت حجم بالایی از سرمایه داخلی سرگردان است و پایگاه باثبات و دراز مدتی ندارد. نتیجتاً این سرمایه صرف سفته بازی (Speculation) میشود. این سفته بازی در بخشهایی نظیر بورس، واردات و بازار طلا و ارز نمایان میشود، یعنی حوزههایی که در کوتاه مدت سود قابل توجهی عاید میکنند.» به گفته این کارشناس اقتصادی، حجمهای بالای مبادلات بورسی، خصوصی نیست.
در همین حال حمید رضا فولادگر، رئیس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی، روز سه شنبه ۲۸ دی ماه، در همایش بازار سرمایه ایران در ۱۴۰۴، با انتقاد از حضور شبه دولتی ها در خرید سهام، اذعان کرد، «شرکت های بزرگ بخش خصوصی نتوانستند سهام شرکت های واگذار شده را بخرند.»
از این رو به گفته رئیس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی، تنها ۱۳ و نیم درصد واگذاری ها شامل بخش خصوصی شده، و در سرمایه گذاری های جدید هم بخش خصوصی دیده نمی شود.
رئیس کمیسیون اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی، در حالی این سخنان را بیان می کند، که بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی، نظام اقتصادی ایران باید به ۳ بخش تعاونی، دولتی و خصوصی تقسیم شود.