پروژه حمایت از زندانیان سیاسی ایران در کانادا

نمایندگان پارلمان کانادا با هدف جلب توجه جهانی نسبت به موارد نقض حقوق بشر از سوی مقامات جمهوری اسلامی و نمایان کردن چهره انسانی زندانیان سیاسی ایران دست به یک اقدام ابتکاری زده اند.

روز دوشنبه ۲۷ مه ده سناتور و نماینده پارلمان از هر سه حزب سیاسی دولت فدرال «پروژه جهانی حمایت از زندانیان سیاسی ایران» را آغاز کردند که بر اساس آن هر نماینده یا سناتور در مورد یک زندان سیاسی که هم اکنون در ایران در بازداشت به سر می برد، آگاهی رسانی عمومی خواهد کرد.

بر این اساس، هر سیاستمدار برای حمایت و آزادی هر زندانی سیاسی که برای او در نظر گرفته شده است، از طریق سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای بین المللی رایزنی می کند و با زندانی، خانواده و وکلای او در تماس خواهد بود.

روزنامه کانادایی نشنال پست گزارش داده است کمیته فرعی وزارت امور خارجه دولت فدرال در امور حقوق بشر بین الملل از «هفته پاسخگویی ایران» در اتاوا خبر داده و قرار است برنامه هایی با حضور کارشناسان بین المللی و چهره های فعال در امور حقوق بشر ایران به وضعیت نقض حقوق بشر ایرانیان توجه ویژه نشان دهند.

این هفته با پنجمین سالگرد بازداشت فعالان و رهبران جامعه بهاییان ایران، بیست و پنجمین سالگرد قتل عام هزاران زندانی سیاسی در ایران و انتشار گزارش جدیدی در مورد ۲۶۰۰ زندانی سیاسی در ایران همزمان شده است. رهبران اتحادیه کارگری، خبرنگاران، وبلاگ نویسان، دانشجوبان و فعالان جامعه مدنی ایران از جمله این زندانیان هستند.

حمید قاسمی شال، جوان ایرانی کانادایی یکی از این زندانیان است که در سال ۲۰۰۸ بازداشت و به اعدام محکوم شد و هم اکنون در انتظار اجرای حکم است.

سعید ملک پور، جوان ایرانی مقیم کانادا نیز یکی از این زندانیان است. او در اکتبر سال ۲۰۰۸ و به هنگام بازگشت به ایران دستگیر و روانه زندان اوین شد. آقای ملک پور به طراحی و فعالیت روی یک تارنمای غیراخلاقی و «افساد فی الارض» متهم شد و دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی وی را به اعدام محکوم کرد.

روزنامه نشنال پست می نویسد «حکومت ایران پیشاپیش انتخابات ریاست جمهوری ماه آینده سرکوب علیه ناراضیان سیاسی را شدت بخشیده و بسیاری از زندانیان در معرض خطر جدی و حتی احتمال اعدام روبرو هستند».

این روزنامه در مقاله ای به قلم اروین کاتلر، وزیر دادگستری پیشین کانادا و نماینده لیبرال، و جیمز بزان، نماینده محافظه کار پارلمان در اتاوا می نویسد «هر قربانی سرکوب در ایران باید در مقام فردی که تحت فشارهای شدید و آلام روحی و جسمی بسیار قرار دارد، در نظر گرفته شود و هر نماینده پارلمان که در این پروژه شرکت کرده است برای آگاهی رسانی در مورد وضعیت زندانیان ایران و تلاش برای آزادی آن ها قدم برخواهد داشت».

در مقام نمونه، اروین کاتلر کارزار آگاهی رسانی و حمایت از نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر و هفت رهبر جامعه بهاییان ایران را به عهده خواهد داشت.

در بخشی از این مقاله تاکید شده است: اسامی زندانیان سیاسی ایران و جنبش آن ها به نام هایی آشنا بدل شده اند و اهداف و چالش های آن ها به اهداف ما بدل شده اند.

نویسندگان مقاله در پایان یادآوری کرده است «دولت ایران از تروریسم حمایت می کند، در پی دستیابی به سلاح های اتمی است و از شعارهای نفرت انگیز و مملو از نفرت سر می دهد و مردم خود را حقوق بشر محروم می کند و روایت داستان زندگی این افراد شجاع و قابل ستایشی که جرات می کنند این حکومت را به چالش بکشند، حداقل کاری است که می توانیم انجام دهیم».