شکایت وکیل ایرانی از رسانه‌های اجتماعی در دادگاه فدرال آمریکا: دسترسی جمهوری اسلامی به پلتفرم‌ها قطع شود

آرشیو

یک وکیل ایرانی در آمریکا علیه رسانه‌های اجتماعی اینستاگرام، متا، و توییتر در ارتباط با عدم اعمال محدودیت بر مقامات و رسانه‌های حکومت جمهوری اسلامی شکایت کرده است.

محسن (رومی) پارسا، وکیل ایرانی مقیم ایالات متحده، می‌گوید جمهوری اسلامی یا باید همه محدودیت‌هایی را که برای مردم ایران در دسترسی به پلتفورم‌های اجتماعی وضع کرده از میان بردارد یا این محدودیت‌ها را برای همه مقامات دولتی نیز برقرار کند.

این وکیل ایرانی در دادخواستی که به دادگاه فدرال آمریکا فرستاده، درخواست کرده است که دادگاه حکمی صادر کند که به موجب آن مقامات حکومت جمهوری اسلامی ایران و همه رسانه‌های وابسته به آن از کاربرد پلتفورم‌های اینستاگرام، متا و توییتر منع شوند تا نتوانند با استفاده از این رسانه‌ها اخبار جعلی درباره تظاهرات مسالمت‌آمیز مردم ایران که به شدت سرکوب ‌می‌شود، پخش کنند.

از دادگاه همچنین تقاضا شده است که مقامات جمهوری اسلامی و رسانه‌های وابسته به آن از دسترسی به این پلتفورم‌ها منع شوند تا نتوانند اطلاعات نادرست درباره تبعیضات علیه زنان و نیز توجیه سرکوب خشونت آمیز اعتراضات به وسیله «‌شبه‌نظامیان لباس شخصی» پخش کنند.

در حالی که دور جدید اعتراضات از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است، مقامات جمهوری اسلامی به نهادهای مستقل خبری و حقوق بشری اجازه فعالیت در ایران را نمی‌دهند و با محدود یا حتی مسدود کردن دسترسی مردم به اینترنت، تلاش کرده‌اند از رد و بدل شدن اطلاعات جلوگیری کنند.

برای نمونه نت بلاکز که در زمینه رصد اینترنت فعالیت دارد، روز چهارشنبه ۴ آبان با انتشار توییتی تایید کرد که همزمان با برگزاری چهلمین روز درگذشت مهسا امینی اینترنت منطقه‌ای در سنندج و استان کردستان ایران قطع شده است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «شاه‌چراغ رکس دیگه است، اینم یه نیرنگ دیگه است»، «همونی که چلاقه، قاتل شاه‌چراغه»، «می‌کشم، هر آنکه خواهرم کشت»، «هر یه نفر کشته شه، هزار نفر پشتشه»، «زاهدان، چشم و چراغ ایران»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.