مهدی قلیان، برادر سپیده قلیان، فعال مدنی زندانی، اعلام کرد که خواهرش صبح روز چهارشنبه ۲۸ تیر، در دادگاه حاضر شد اما روسری و چادر به سر نکرد.
آقای قلیان در صفحه ینستاگرام خود، ادعای عدم حضور خواهرش در دادگاه را رد کرد و نوشت: سپیده از ساعت ۸ صبح در دادگاه حضور داشت اما روسری و چادر به سر نکرد.
او افزود که جلسه دادگاه خواهرش به این دلیل که حاضر نشد با روسری و چادر در جلسه دادگاه حضور پیدا کند، از طرف مسئولین قوه قضائیه لغو شد و سپیده را دوباره به زندان اوین برگرداندند.
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه روز چهارشنبه از لغو دادگاه سپیده قلیان به دلیل آنچه «عدم رعایت ضوابط و قانون از سوی وی» عنوان کرد، خبر داد.
همچنین ببینید: برگزاری دادگاه سپیده قلیان به خاطر «عدم رعایت قانون» توسط او لغو شدقرار بود دادگاهی بر اساس شکایت آمنه سادات ذبیح پور، خبرنگار صدا و سیما که در شبکههای اجتماعی از او به عنوان «بازجو خبرنگار» نام برده میشود، از خانم قلیان در شعبه ۱۲۰۷ مجتمع قضایی شهید کچویی برگزار شود.
در این ارتباط، دو اتهام سپیده قلیان، «تشویش اذهان عمومی از طریق نشر اکاذیب در فضای مجازی» و همچنین «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی در فضای مجازی» اعلام شده بود.
قرار بود این دادگاه «در بستر فضای مجازی به صورت آنلاین» برگزار شود که گفته شد، سپیده قلیان «ضوابط لازم» برای حضور در دادگاه علنی را رعایت نکرد و از این رو این دادگاه با تصمیم قاضی برگزار نشد.
در ابتدا خبری در مورد جزییات آنچه عدم رعایت «ضوابط لازم» نامیده شد، منتشر نشد، اما گمانهزنیهایی در رسانههای مجازی مطرح شد که علت لغو دادگاه را مقاومت سپیده قلیان در مقابل تحمیل «حجاب اجباری» برای حضور در دادگاه دانستهاند.
خبرگزاریهای رسمی ایران از جمله خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران، سپس این موضوع را تایید و «کشف حجاب» را دلیل عدم انتقال سپیده قلیان به دادگاه اعلام کردند.
خانم قلیان روز سه شنبه، در نامهای از زندان اوین با اعلام اینکه پیشتر اعلام کرده بود «در دادگاه نمایشی جمهوری اسلامی» شرکت نمیکند، گفته بود: از آنجا که به او ابلاغ شده است که جلسه رسیدگی به پرونده شکایت «بازجو خبرنگار، آمنه سادات ذبیحپور» به صورت علنی برگزار میشود، در آن حضور خواهد یافت.
این زندانی سیاسی افزوده بود: «از آنجایی که هیچ ترسی از بازگویی حقیقت در ملأعام ندارم، تصمیم گرفتم در این بیدادگاه شرکت کرده و از خود دفاع کنم.»
او ابراز امیدواری کرده بود «در میان خیل امنیتیکاران خبری و فرهنگی» وابسته به جمهوری اسلامی، «خبرنگاران و فعالانی» را ببیند که «به سراغ حقیقت آمدهاند.»
این زندانی سیاسی روز ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ پس از آزادی در مقابل زندان، شعار «خامنهای ضحاک، میکشیمت زیر خاک»، سر داد و ساعاتی بعد در مسیر بازگشت به خانه در حوالی قم بازداشت شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
او سپس در دادگاه انقلاب اسلامی به اتهام توهین به رهبری به دو سال زندان و به «منع عضویت در گروههای سیاسی و اجتماعی، ممنوعیت استفاده از تلفن هوشمند، و منع اقامت در تهران و استانهای همسایه» به مدت دو سال محکوم شد.