محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در گفتوگو با شبکه تلویزیونی پرس تیوی درباره چگونگی پیشرفت مذاکرات هسته ای ایران با جهان گفت: «ما بر این باوریم که مذاکرات نامحدود نیست و هدف، صرفا مذاکره نیست.» آقای ظریف گفت «مذاکره باید ضربالاجل داشته باشد، نتیجه گرایانه باشد و بر اساس حسن نیت، شرایط برابر و احترام متقابل باشد.»
آقای ظریف، که وزارتخانه متبوعش با تصمیم حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، به جای شورای عالی امنیت ملی مسئول انجام مذاکرات هسته ای است گفت اگر آمریکا می خواهد در قبال پرونده هسته ای ایران به نتیجه برسد باید نگاه خود را تغییر دهد: «باید اهداف مشترکی داشته باشیم نه این که ایران یک هدف و گروه ۵+۱ هدف دیگری داشته باشد.» به گفته او در غیر این صورت بازی کودکانه ای شکل می گیرد که طی آن هر طرف «به دنبال کسب امتیاز بیشتر از دیگری است».
محمدجواد ظریف، که نتیجه بخش بودن مذاکرات هسته ای ایران را در گرو اهداف مشترک طرفین می داند روز جمعه گفت «هدف اول این است که برنامه هسته ای ایران باید صرفا صلح آمیز باقی بماند، این هدف ۵+۱ نیز هست.» او ضمن تاکید بر این که ایران به دنبال سلاح اتمی نیست درباره هدف دوم ایران گفت: «تنها راه تضمین این که برنامه هسته ای ایران صلح آمیز بماند این است که اجازه داده شود در فضای صلح آمیز بین المللی ادامه پیدا کند. چون ظرفیت های هسته ای ایران داخلی و بدون وابستگی به خارج هستند.» آقای ظریف گفت: «شما نمی توانید ایران را از چیزی که متعلق به خود این کشور است، از دانش و فناوری و از دانشمندان خودمان محروم کنید.»
وزیر خارجه ایران گفت هدف اول بین طرف های مذاکره مشترک است اما در مورد هدف دوم باید به توافق رسید و به همین منظور «باید فرایند غنی سازی در معرض دید و در دسترس آژانس بین المللی انرژی اتمی و تحت نظارت بین المللی باشد.»
ایران در گذشته بارها از دسترسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به تاسیسات اتمی جلوگیری کرد و مجوز بازرسی برای آنان را صادر نکرد.
کشورهای بین المللی و در راس آن آمریکا و اسرائیل می گویند ایران مخفیانه در تلاش برای تولید سلاح اتمی است. ایران این اتهامات را همواره رد کرده و می گوید برنامه اتمی اش صلح آمیز است.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه اخیر خود با پرس تی وی با تاکید بر نقش کلیدی آمریکا در مذاکرات و انتقاد از تحریم های اقتصادی اعمال شده بر ایران گفت: «آمریکایی ها اگر تصور می کنند ایران چون به دنبال سلاح اتمی است بهای تحریم ها را می پردازد سخت در اشتباه است. ایران چون احترام می خواهد این بها را می پردازد. این اصل مطلب است.»